Közösségi stúdióra gyűjt a Megafon – Kovács István a Mandinernek

2021. április 14. 19:03

Miért, és mekkora összegeket költ a Megafon a közösségi médiában? Finanszírozásról, baloldali fakenews-gyárakról és Magyarország első jobboldali közösségi stúdiójáról beszélgettünk a központ alapítójával. Interjúnk.

2021. április 14. 19:03
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Múlt héten a Telex, a 444, de még az Alfahír is megírta, hogy milliós összeget költött az egyik kormánypárti véleményvezér egyetlen posztjára a Megafon. Ennyiért talán még a fideszes politikusok sem hirdetnek egy-egy posztot a közösségi médiában. Nem érzi ezt visszásnak?
Először is szeretném rögzíteni: ha a baloldali fakenews-gyárak elkezdenek a Megafonról cikkezni, akkor biztosan tudhatjuk, hogy valamit nagyon jól csinálunk. Az elmúlt évek tapasztalatai mondatják ezt velem, és meggyőződésem, hogy a politikai-közéleti témákban ez különösen így van. Innen is köszönjük tehát a „függetlenobjektív” balos portáloknak a reklámot. A hirdetésekkel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy amikor elindítottam a Megafont, azt vállaltuk, hogy felkaroljuk és támogatjuk a jobboldali véleményvezéreket, amennyire csak erőnkből telik. Egyelőre ennyire telt, de biztosíthatom az ismeretlen forrásokból működő 444-et, és a szocikhoz közeli nagyvállalkozók zsebében ücsörgő Telexet is arról, hogy ha lesz rá lehetőségünk, ennél is többel fogjuk támogatni a megafonosokat.

Amikor arra kértünk pénzt az emberektől, hogy a jobboldali hangokat felerősítsük, azt komolyan is gondoltuk. 

Továbbra sincs közpénz a Megafonban? 
Nincs, és soha nem is lesz közpénz a Megafonban. Kizárólag magánadományokból működünk. Persze azon már meg sem lepődöm, hogy ugyanazok a magukat függetlennek nevező újságírók, akik sorozatosan támadnak minket, egyszer sem kérdezték meg a közel 100 főt foglalkoztató Telextől, a 444-től vagy a 80 ezres Nike cipőben rohangáló, mégis a kapitalizmus rendíthetetlen kritikusának számító Gulyás Márton vezette tizen-huszonfős Partizántól, hogy honnan van a pénze. Ezekhez a szereplőkhöz képest a Megafon még kis halnak számít, a néhány millió forint támogatás pedig egyelőre csepp a tengerben, de reméljük, ez nem sokáig marad így. 

A minket támadó újságírók egyszer sem kérdezték meg a Telextől, a 444-től, vagy a Partizántól, hogy honnan van a pénzük.

A 444 emellett azt is kifogásolja már említett cikkében, hogy a Megafon „csak hangsúlyozottan Fidesz-közeli karaktereket” támogat. Mi a helyzet a képzésekkel? Rákay Philip vagy Bayer Zsolt nem hiszem, hogy az elmúlt hetekben tanult meg kamera előtt jól beszélni. 
Valóban, jól érzékeli a 444 – mondjuk olyan óriási oknyomozásra ehhez azért nem volt szükség -, az elmúlt időszakban sorra jelentettük be az együttműködést a nagy nevekkel. Évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, a szakmájukban kimagasló teljesítményt elérő emberekkel dolgozunk együtt, akiket már a „megafonos pályafutásuk” előtt is minimum a fél, de inkább az egész ország ismert. A közösségi média azonban sokak számára egy új terep, itt mások a szabályok, mint a televíziózásban – és ezt nem én mondom, hanem a szakértők. Kérdésére válaszolva: arra kifejezetten büszke vagyok, hogy az elmúlt hónapok munkájának eredményeképpen Magyarország egyik legnagyobb jobboldali megmondóemberének videói már heti szinten több millió embert érnek el a Facebookon, Magyarország első számú újságírója pedig jelen van és nap mint nap elmondja a véleményét a közösségi médiában. Számomra ezek óriási eredmények. Ami az új arcokat illeti:

az új hangok megtalálása és képzése továbbra is a legfontosabb küldetésünk,

de a koronavírus-járvány a mi számításainkat is keresztbe húzta, így nem tudtuk minden tervezett csoportunkat elindítani. Ettől függetlenül nagyon bízom abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk a lelkes újoncokkal. 

A kopasz oszt nevű oldalról olvashattunk már a sajtóban, őt – a hirdetések alapján – anyagilag is támogatja a Megafon. Hol van a többi lelkes újonc? 
Vannak olyan szereplők is a közösségi médiában, akiket a Megafon nem támogat anyagilag, jelenleg még csak tanáccsal látja el őket. Ilyen például személyes kedvencem, a Nevén nevezem is, amely előtt – szent meggyőződésem, hogy – hatalmas jövő áll.

Kovács István előadás közben. Fotó: Megafon
Kovács István előadás közben. Fotó: Megafon

Még csak? 
Igen, ha lesz rá lehetőségünk, természetesen őket is hirdetni fogjuk, mert

szeretnénk, ha a közösségi médiában uralkodó balliberális zajba minden, magát jobboldalinak, konzervatívnak valló ember be tudna illeszkedni.

Függetlenül egyébként attól, hogy arccal vállalja fel a véleményét, esetleg egy blogot indít a fontos aktuálpolitikai vagy mélyebb társadalmi kérdésekről. 

A mai Facebook-videójukban azt közölték, hogy elindítják Magyarország első, jobboldali közösségi stúdióját. Mit jelent ez? 
A Megafon elindulása óta folyamatosan azon gondolkodunk, hogyan tudunk még több segítséget adni a jobboldali közösségimédia-szereplőknek. Az elmúlt hónapokban azt láttuk, hogy bár vannak sokan, akik szívesen benne lennének a tartalomgyártásban, nincsenek meg hozzá a technikai feltételeik. Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozzuk Magyarország első jobboldali közösségi stúdióját, ahol minden infrastrukturális feltétel adott lesz ahhoz, hogy változatosabb, izgalmasabb videókat, többszereplős beszélgetéseket, és teljesen új műsortípusokat tudjunk készíteni. Azért nevezzük ezt közösségi stúdiónak, mert ezt a helyet a rutinosabb szereplők és a megafonos új arcok is használhatják majd. 

A balos portálok címlapja ismét tele lesz azzal: miből? 
Adományokból. Rengetegen támogatnak minket az indulásunk óta, és én ezért hihetetlenül hálás vagyok. Amióta itt ülünk, többször rezgett a telefon, most a legkisebb adomány 2000 volt, a legnagyobb 50000 forint.

A jobboldali közösség ereje tényleg elképesztő

– ezt már többször tapasztaltam a munkám során, de most ismét bizonyosságot nyertem efelől. Ezért mi minden erőnkkel arra fókuszálunk, hogy visszaadjuk a közösségnek ezt a rengeteg hozzájárulást, ezért építjük meg a stúdiót is. Sokan azonban nem is tudhatják, hogy ez mennyire költséges dolog. Arra kérjük tehát ismételten a követőinket, szimpatizánsainkat, hogy keressék fel a megafon.hu oldalt, és segítsenek nekünk ezen célunk megvalósításában. 

Miben lesz ez más, mint mondjuk a Pesti TV? Önök az új konkurencia? 
Semmiképpen sem. Mi nem televíziót akarunk csinálni, élő műsorfolyammal vagy politikai műsorokkal. Mi kizárólag a közösségi médiára fókuszálunk, és arra, hogy megtanítsuk a jelentkezőknek, hogyan kell tartalmat előállítani az online térben. Nem mellesleg szerintem a célközönségünk is más. Nem konkurencia vagyunk tehát, hanem szövetséges. Így tekintünk a Pesti TV-re, és ehhez is tartjuk magunkat.

Címlapkép: Megafon

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. április 15. 06:41
Rettenetesen szomorú hír (bármikor ráteszek 1 millió tétet - ha van konkrét, élő-valós ellenfogadó), de a 2/3, garantáltan biztosítva van a Fidesz számára az elkövetkező 20 évben. Akkor már a mostani fosmoslék nácilibernyákfasisztabolsevik böszmebagázsból, kizárólag csak a FőelQró Büdösböszme Szemkilövető Lopcsányra fog emlékezni a Horror Wikipedia. Megemlítik majd, hogy a 2004-2021 között, ez a szociopata szörnyszülött volt a magyarországi politikai alvilág legromlottabb alakja, akinek egyetlen pozitív cselekedetét, mozdulatát, szavát sem jegyzi a történelem. Nejét, a dromedárfekália-formájú Dobrevá Böszménét, csak a jegyzetekben tüntetik fel (az Apró Tóni szócikkben). Aki megtenné az 1 milliós fogadást, az utalja a Megafon letéti számlára az összeget!
Robur
2021. április 14. 23:28
Most komolyan, ezek Filippinónak adnak pénzt, hogy az naponta írogassa a hülyeségeit a faszbukon, vagy mi?
nyugalom
2021. április 14. 22:34
Helyes!
Bronco Billy
2021. április 14. 21:05
Ezek aztán szopnak ma is itt. Nézzétek az ATV.t,pont most mondja Szabó Tímea,hogy követeli vissza a Gréczy alsónadrágját,Rónai Egon meg kérdezi, hogy kitől.Szabó:aki ellopta, szerinte a fidesz tette, A hülye Marky meg azt mondja, hogy megint valaki belecsinált az uszodába,állítólag nincs is nyitva.Ezek tiszta hülyék, mint a szavazóik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik