Imával a jó kormányzásért

2020. április 14. 18:56

Petrin László
Magyar Hírlap
Meggyőződésem, hogy létezik a koro­navírusnál egy még veszélyesebb vírus ezen a földön, és ez az istennélküliség.

„Mivel hazánkban a keresztény emberek csendes és békés életet élhetnek, teljes istenfélelemmel és tisztességgel, akkor azt hiszem, hogy az utóbbi tíz esztendőben jól imádkoztunk, és ezt a jó gyakorlatot nem szabad abbahagynunk, sőt most, ebben a válságos időben még »rá is kell tennünk egy lapáttal«! Meggyőződésem, hogy most a kormány vezetői jobban odaszánják magukat a feladatukra, mint amennyire a hívők többsége a keresztényi feladataira.

Mi, keresztények imádkozzunk hát a kormányért és a kormány első emberéért. A kormány pedig merítsen még nagyobb hitet a jóakaratú emberek lelki támogatásából és a keresztények imáiból, és higgyen még jobban személyes imája erejében és sorsfordító képességében. Európában kevés vezető politikus szeret arról beszélni, milyen szerepe van a Krisztus-hitnek nemzete és a saját életében. Nekünk hosszú idő után végre megadatott, hogy ilyen kormányfőnk legyen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerző nem állítja, hogy csak ima és istenhit kell. Pusztán hiányolja az keresztény hit nagyobb elismerését. Különben "istentelennek" lenni annyit jelent, hogy a valóságos Istent ignorálja valaki. Más szóval: következetes ateizmus elvileg lehetetlen.

A szerzőnek igaza van. A praktikus ateizmus, a közöny rövidtávra ugyan kényelmet ad, de önbecsapáson alapul, s ezért jövőtlen.

Te írsz "baromságot": az a-teista, még a nevében is Istenre van vonatkoztatva. Érted amit írtam, kisinas?

"Kapaszkodj", a magad kitalált istenét propagálod, ál-teológusocska. Felfogtad?

Azaz: mindenkinek van "istene", mert az élő-igaz Isten, a Szentháromság léte megkerülhetetlen, hisze univerzális. Az istentagadó nem tudja megtenni, hogy önellentmondás nélkül tagadja a Szentháromságot.

Valós Isten-tapasztalat nélkül még "képzelni" sem tudnánk, vili? Van, aki képzel egy "istent", s vannak a keresztények, akik ismerik a feltámadt Krisztust, a valóságos Istent.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés