Blaszfémia

2020. április 14. 14:59

Puzsér Róbert
Facebook
Arról volt szó, hogy „Isten nevét hiába ne vedd” – Mózesnek sajnos nem volt annyi fantáziája, hogy hozzáfűzze: „...és óriásplakátra se írd”.

„Az Úr Jézus Krisztus, a Hit Gyülekezete és a Mindenható Marketing megbonthatatlan egységének végtelen dicsőségében eljött a legújabb óriásplakát-kampány. Három észrevételt tennék ennek kapcsán.

Első észrevételem esztétikai természetű. Értem én, hogy több mint száz magyar halt már meg koronavírus-fertőzésben, de talán nem egy gyásztávirat stílusában kéne pénzt tarhálni a még élőktől.

Második észrevételem a vallási érzékenységre vonatkozik. Az »Atyaúristen!«-felkiáltás, mellyel a neoprotestáns gyülekezet a plakátokon operál, kategorikusan sérti a második parancsolatot. A szakkifejezés rá: blaszfémia. Ez a mondás egy meglepődött átlagember szájából puszta érzelemnyilvánítás, egy üdítőitalokat gyártó nagyvállalat részéről nem több mint egy poén, egy dogmatikus vallási közösség előadásában viszont leleplező. Arról volt szó, hogy »Isten nevét hiába ne vedd« – Mózesnek sajnos nem volt annyi fantáziája, hogy hozzáfűzze: »...és óriásplakátra se írd«. Vajon mennyire lehet komolyan venni a vasárnap délelőtti ájtatoskodást, ha Sándor pásztort egy marketingkreatív simán meggyőzi arról, hogy az Úr nevével érdemes óriásplakátokon pénzt gyűjtenie.

Harmadik észrevételem teológiai jellegű. Jézus, Atya, Úristen – ez valami új háromság? Hol marad a Szent Szellem? Az Atya és az Úristen pedig ugyanazon személy két neve – hát így szorult a Szent Szellem partvonalon kívülre. Ez a három személy ebben a felsorolásban csak akkor nyer értelmet, ha az Atya alatt magát Németh Sándort kell érteni. Ez esetben viszont minden világos: a magyarok többé nem szorulnak a Szent Szellem vigasztalására, hisz eljött Németh Sándor Atya, hogy szerepét átvegye. Ha valakinek, neki tényleg jár az egy százalék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem tetszik.

Engem is meghökkentett az a plakát.

Kattints a fb-linkre, ott láthatod.

"Fidesz legfőbb támasza"

X, idióta.

Utánanéztem, ez NEM a Szentháromságra utaló szöveg, egész más. 1 '%-os buzdítás. Helyettük inkább a Kárpátaljai Ferenceseket ajánlanám.

A Hit gyülekezete az ATV-vel egy fura társaság. Az ember nem is hinné, h. ennyien vannak spirituális igényűek, akik ezt nyilván NEM kapták meg az igazi történelmiektől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés