Izolációs kapszulákat szerelnek a Honvédség repülőibe

2020. április 11. 21:02
Gyors, biztonságos és izolált betegszállítást tesznek lehetővé azok az izolációs kapszulák, amelyekkel a Magyar Honvédség légi egészségügyi kiürítési képességét erősítették.

Az új koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel úgynevezett izolációs kapszulákkal bővül az Airbus A-319-es repülőgépek felszereltsége.

Horváth Péter orvos ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főnökének helyettese elmondta: az eszközöket azért vásárolta meg a Magyar Honvédség, hogy az egészségügyi légi kiürítés képességgel is bíró Airbus A-319 típusú repülőgépeken biztonságos, fertőzésveszélytől mentes körülmények között, gyorsan hazaszállíthassanak bárkit.

Kiemelte: „ez az eszköz lehetőséget nyújt arra, hogy például külföldi missziókból hazaszállítsunk esetlegesen fertőzött betegeket is. Nemcsak a repülőeszközökön történő felhasználásra alkalmas, hanem a betegek földi szállítását is megkönnyíti”. Tájékoztatása szerint ez a kapszula arra képes, hogy körülbelül 8-10 órán keresztül biztosítsa a beteg a stabil szállítását úgy, hogy közben megakadályozza az esetleges további fertőzés lehetőségét.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, hogy látom képen is, amikor először olvastam róla, azt hittem ez egy gyógyszer, amit be kell venni. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés