Századvég: A magyarok háromnegyede egyetért a díjmentes parkolással

2020. április 10. 19:52
Ennek megítélésében nincs jelentős eltérés a vidéki és a budapesti választók között.

A magyarok háromnegyede egyetért a díjmentes parkolás bevezetésével – állapította meg a Századvég Alapítvány pénteken az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

Közleményükben azt írták: az elmúlt napokban a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben jelentős politikai vitát váltott ki a közterületi parkolás ingyenessé tétele a tömegközlekedés tehermentesítése céljából. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság véleményét a kérdésben.

A felmérés alapján a magyarok többsége egyetért az intézkedéssel: a megkérdezettek több mint háromnegyede (77 százaléka) indokoltnak tartja a díjmentes parkolás bevezetését az egyes települések közterületein, ezzel szemben a 19 százalékuk ellenzi ezt a lépést.

Megállapították továbbá az is, hogy nincs jelentős eltérés az intézkedés megítélésében a fővárosi és a vidéki válaszadók között: a budapestiek több mint kétharmada (68 százaléka) és a vidéki megkérdezettek 79 százaléka egyetért az ingyenes közterületi parkolás bevezetésével, míg 27, illetve 17 százalékuk nem tartja indokoltnak a rendelkezést.

A Századvég megjegyezte azt is, hogy „a szóban forgó intézkedés magas társadalmi támogatottsága elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy jelentősen nem emelkedett a forgalom a parkolás ingyenessé tételével, amit a főváros vonatkozásában a Budapest Közút adatai is alátámasztanak”.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon ezeknek a polgármestereknek a véleményét is megkérdezte Bélvég Alapítvány??

"...Karácsony Gergely főpolgármester nem támogatta az ötletet, mert szerinte a lépés forgalmi káoszhoz vezetne. Hasonlóan gondolkodott két fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) és Pokorni Zoltán (XII. kerület), akik azt írták lapunknak, hogy az ingyenes parkolás bevezetése sértené a helyben élők érdekeit, és megnövelné a forgalmat a kerületekben..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés