Amerikai tisztifőorvos: Május elseje előtt nincs visszatérés a normális élethez

2020. április 10. 20:42
Az időpontot a járvány alakulására vonatkozó adatok határozzák majd meg.

Május elseje előtt semmiképpen nincs visszatérés a normális élethez – jelentette ki Jerome Adams altábornagy, az Egyesült Államok tisztifőorvosa a Fox televíziónak adott interjújában pénteken.

Az altábornagy hangsúlyozta: a gazdaság újraindítására, és általában a normális kerékvágásba történő visszatérésre vonatkozó kormányzati döntéseket – ahogyan eddig is, ezután is – a járvány alakulására vonatkozó adatok határozzák majd meg. Jerome Adams rendkívül fontosnak mondta a társadalmi elkülönülés gyakorlatának folytatását.

„Vannak olyan helyek az országban, ahol tartósan alacsony a fertőzöttséggel diagnosztizáltak és a megbetegedettek aránya, így bizakodhatunk, hogy ezekben a térségekben május elején már lazíthatnak a kijárásra vonatkozó szigorú előírásokon” – fogalmazott a tisztifőorvos. De leszögezte, hogy az ország nagy részében ez nem így lesz, tagállamonként, sőt, helységenként eltérően indítják be újra a mindennapi életet.

„Helységről helységre, lépésről lépésre, ahogyan a járványügyi adatok lehetővé teszik” – mondta. Csütörtökön a Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow és Steve Mnuchin pénzügyminiszter azt jósolta, hogy májusban az egész országban újraindulhat a gazdasági-pénzügyi élet.

Amerikai sajtértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök munkacsoportot hoz létre a gazdasági újraindítás lehetséges időpontjának és körülményeinek megvizsgálására. A munkacsoport tagjai között van Kudlow, Mnuchin és a Fehér Ház új kabinetfőnöke, Mark Meadows.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés