Virtuális békemenet

2020. április 7. 9:18

Csejtei Dezső
Magyar Nemzet
A miniszterelnök olyan gyalázkodással teli össztüzet kap a hazai ellenzék és a félretájékoztatott külföld részéről, amilyenhez fogható talán 2012-ben volt.

„S mi a helyzet a gyűlölettel, a gyűlölséggel? Részletes elemzés helyett egy dolgot emelek ki: a gyűlölködő ember gyűlöl azért is, mert lelke mélyén tisztában van azzal, hogy gyűlöletének tárgya nála magasabban van, fölötte áll, így kisebbségi érzésének nincs egyéb tere, mint hogy gyűlöl. A gyűlölet nemegyszer az alantas ember mindennapi lelki tápláléka.

2010-ben, amikor a választások után a miniszterelnök kormányozni kezdett, az ország kétségbeejtő helyzetben volt. Hosszú évek szívós munkájával, hozzáértő politikájával sikerült neki és munkatársainak kivezetnie az országot a szakadék mélyéről, olyan helyzetbe hoznia, amely sok helyen elismerést váltott ki. Hazánk gazdasági, pénzügyi mutatói, paraméterei magukért beszélnek; sokak helyzete vált könnyebbé, emberibbé. S ezért az ellenzék részéről mit kapott cserébe? Azt, hogy O1G.

S most itt vagyunk a járvány kellős közepén. Nem elég, hogy hatalmas erőfeszítést kell tenni az elmúlt évek eredményeinek megtartásáért, a miniszterelnök ráadásképp olyan gyalázkodással teli össztüzet kap a hazai ellenzék és a félretájékoztatott külföld részéről, amilyenhez fogható talán 2012-ben volt; az vezetett akkor az első békemenet létrejöttéhez.

Most legfeljebb csak egy virtuális békemenetet lehetne szervezni a miniszterelnök támogatására. De erre most ugyanakkora szükség van, mint nyolc évvel ezelőtt, hogy tudja és érezze: nincs egyedül. Százezrek és mil­liók állnak mellette, hogy előmozdítsa az ország ügyét, hogy a katasztrófából, amelybe most a koronavírus taszítja hazánkat, együtt képesek legyünk kilábalni.

Örök érvényű idézettel fejezem be: Ember, küzdj, és bízva bízzál! Mert bizalommal és bizakodással a küzdelem is elnyeri értelmét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán 2011 óta folyton megbukik. Milyen cuccot nyomtok, hogy állandóan ez a látomás van előttetek? Olvasd el a nagy mestertervet, amit Charles Gati tett közzé 2012 januárjában, amit ájult tisztelettel olvasott az ellenzék, aztán nézd meg, mi lett a valóság. Még a polgárháború is benne volt, bevallva akaratlanul, hogy nem láttak esélyt a maguk számára.

https://24.hu/belfold/2012/01/..

Akkor mégsem megy tönkre az önkormányzat az elvonások miatt? Hozzáteszem még, hogy az I. kerületben nem a szegényebb rétegek laknak, nincs nagy kockázat ebben a vállalásban.

A spanyol egzisztencializmus bölcseletének szakértője, Csejtei Dezső, Orbán és az ellenzéki oldal tetteiről is nagy hozzáértéssel ír.

"Orbán erkölcsi értelemben már réges-régen megbukott. "

Hát hoooooogyne. Először még 2010-ben, aztán 2014-ben, majd 2018-ban és mind a három alkalommal 2/3-al . Először 1998-ban volt miniszterelnök, tehát negyedik bukása. Azt hiszem bármelyik vezető a világban megnyalná a 10 ujját, ha ekkorát bukhatott volna élete folyamán. Bukott miniszterelnökök, csak emeszpések voltak a hivatalos verzió szerint. (csak úgy mondom) Ne erőlködjetek. Amikor ilyeneket írtok teljesen jól érzitek magatokat?


"Na majd egyszer talán úgy 50 év múlva jöhet egy egészség helyreállító kommunista fogyókúra, "

Ne adj nekik tippeket! :DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés