Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba

2020. április 7. 18:21
Győrben nincs hiány a védőfelszerelésekből a kórházban, az utánpótlás folyamatos.

A Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula kórházánál két katonai sátrat állítottak fel a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében. Az egyik sátorban előszűrik az érkezőket, a másikban pedig elkülönítve várakozhatnak az ellátáson átesett hazaindulók. A sátrakban szerdán kezdődik el a munka. Az egyetem a közleményében felhívta a figyelmet: továbbra is érvényes, hogy a Kenézy Gyula egyetemi kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszai vannak. A beérkező betegek előzetes vizsgálaton esnek át.

A felső légúti tüneteket mutató betegeket kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy kórházban fogadják – jelezte az egyetem. 

A debreceni új városházára újabb fertőtlenítőszer-szállítmány érkezett, amelyet a polgármesteri hivatal munkatársai juttatnak el az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknek, kulturális, szociális, családsegítő és oktatási intézményeknek – közölte a városháza sajtószolgálata.

Szeged

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak és szakdolgozóinak a koronavírus-járvány terjedésére való felkészülés érdekében lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást. Az e-learning képzése keretében a lélegeztetőgépek kezelését, az alapvető lélegeztetési beállításokat, riasztáskezeléseket, zavarelhárítási lépéseket, valamint légútbiztosítási és lélegeztetési ápolási ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők előzetes képzettségüknek megfelelően.

Győr

A győri önkormányzat tízezer FFP2 maszkot ajándékozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak kedden. Tamás László János, az intézmény főigazgatója azt mondta, hogy nincs hiány a védőfelszerelésekből a kórházban, az utánpótlás folyamatos. A most kapott maszkokat folyamatosan osztják ki azoknak a dolgozóknak, akik közvetlenül a betegekkel foglalkoznak.

Pergel Elza győri alpolgármester elmondta, hogy ezeket a védőeszközöket nem a győri segélyalapból vásárolták, mert az alapban összegyűlő adományokhoz csak akkor szeretnének hozzányúlni, ha az „önerő már valóban kevés lesz”. Az önkormányzat által március 20-án létrehozott segélyalapba továbbra is várják a felajánlásokat.

Tatabánya

A tatabányai Szent Borbála Kórház főbejáratát lezárták, az intézményben két teljesen külön útvonalrendszert alakítottak ki. A kórházba érkezőket a gazdasági bejáratnál fogadják, ahol megmérik testhőmérsékletüket. Vírusfertőzés gyanúja esetén a kórház területén felállított katonai sátorban további vizsgálatokat végeznek – mondta az intézmény sajtóreferense. Balogh Márta közlése szerint a kórház C épületében rendezték be a vírusfertőzöttek ápolására szolgáló részleget.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kell irigykedni azért, mert adunk néhány országnak védőfelszerelést.
Folyamatosan jön a cucc és a héten megkezdjük a gyártást.
Az atv-n volt Jugoszláv államokat említettek. Miért így ?

Egyetértünk. Furcsa módon a ballib helyteleníti. De lehet, hogy nem is furcsa tőlük, csak szimplán ilyenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés