Százezreket hagynak az út szélén

2020. április 7. 16:03

Hadházy Ákos
Facebook
A kormány egész egyszerűen nem törődik azokkal, akik elvesztették az állásukat vagy az adósrabszolgaság terhét nyögik.

„Hangzatos gazdasági akcióterv ide vagy oda, a kormány egész egyszerűen nem törődik azokkal, akik elvesztették az állásukat vagy az adósrabszolgaság terhét nyögik. Mert mi nem szerepel az akciótervben? A munkanélküliek megsegítése és a végrehajtások leállítása. Arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, sok szívszorító levelet kaptam. Idézek az egyikből:

»XY vagyok. A (...) kórházban dolgozom ápolónőként. A fizetésemet a végrehajtó havonta 50%-os letiltással terheli meg. (...) Többen is vagyunk a kórházban olyanok akiknek a végrehajtó tiltja a fizetését és egyedüli kenyérkeresők vagyunk a családban, mert a család többi tagjának megszűnt a munkahelye.«

Emlékezzenek ezekre a mondatokra, amikor azt olvassák vagy hallják a kormánypárti médiában, hogy »a kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és a kilakoltatásokat«. Merthogy lakásokat nem árvereznek éppen el, de végrehajtást például nyugodtan rávezethetnek a tulajdoni lapra, és ami a legszomorúbb: továbbra is letilthatják a fizetéseket, nyugdíjakat. Arra nem gondol a kormány, hogy ezzel mit okoz ott, ahol csak egy embernek maradt munkája, vagy épp mindenki munkanélküli lett! Ha valóban törődnének az emberekkel, ezen azonnal változtatnának. Megtehetnék egyetlen rendelettel, megkapták a felhatalmazást erre is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberális elvtársak nem engedik a nagy államot. Konzultálj velük, ha hülyének bizonyultak.

Például a gyermektartásdíjak végrehajtását is? A bűncselekménnyel kárt okozók elleni végrehajtásokat is? A munkabér ki nem fizetése miatti végrehajtásokat is?
És így tovább...

A határt te húzod meg?

Hadházyt nem hagynám az út szélén. Visszatolatnék. És megint. És megint.

Ez az a fasz, aki tennap keveselte a halottak számát.

Hadházy egy állat(orvos).

aruld mar el hogy okozott a meg ket hete se tarto tilalom MAR vegrehajtast?
ott bizony mar a koronavirus ELOTT nem fizette a hitelet a paciens.

"...Merthogy lakásokat nem árvereznek éppen el, de végrehajtást például nyugodtan rávezethetnek a tulajdoni lapra, és ami a legszomorúbb: továbbra is letilthatják a fizetéseket, nyugdíjakat. Arra nem gondol a kormány, hogy ezzel mit okoz ott, ahol csak egy embernek maradt munkája, vagy épp mindenki munkanélküli lett!..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés