Felmentették gyermekmolesztálás vádja alól George Pell ausztrál bíborost

2020. április 7. 8:52
A legfelsőbb bíróság egyhangúlag hozta meg a döntést.

Megsemmisítette az ausztrál legfelsőbb bíróság kedden a George Pell bíboros ellen gyermekmolesztálást miatt hozott ítéletet, a 78 éves volt vatikáni pénztárnokot fel is mentették a vádak alól, és szabadon távozhatott a börtönből. 

A legfelsőbb bíróság egyhangúlag hozta meg a döntést, és ezzel pont került a legnagyobb figyelem által övezett gyermekmolesztálási ügyre, amely a római katolikus egyház egyik főpapját érintette.

George Pellt hat év szabadságvesztésre ítélték, és eddig 13 hónapot töltött börtönben. A bíborost 2018 decemberében bűnösnek mondták ki öt ízben elkövetett szexuális visszaélés miatt, amelyeket az eredeti vádak szerint a melbourne-i Szent Patrik-székesegyház templomi kórusának két, 13 éves tagjával szemben a kilencvenes években követett el, néhány hónappal azután, hogy a város érsekévé nevezték ki.

A Pell ellen felhozott állítólagos bizonyítékok elég gyenge lábakon állnak. A két állítólagos áldozat közül ugyanis csak egyik jelent meg a bíróságon. A másik elhunyt 2014-ben, de korábban az mondta édesanyjának, hogy sosem molesztálták. Emellett a maradék egy állítólagos áldozat vallomásában állandóan változott az események időpontja, ahogy az egész narratíva is, és számos inkonzisztencia lelhető fel benne.

Harmadrészt az alsóbb rendű tárgyalásokon másik húsz tanú ellene mondott az egyetlen állítólagos molesztáltnak, s arra is felhívták a figyelmet, hogy a megjelölt időpontokban a melbourne-i katedrális sekrestyéje tele kellett, hogy legyen emberekkel, tehát nem tudott volna molesztálni senkit. 

Az előzményekről részletesebben itt olvashat.

(MTI)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Istennek legyen hála! Nagyon örülök. Annak is, hogy ártatlan, annak is, hogy kimondták.

Hát ez nem lesz hír a ballipsi portálokon....
Ahol amúgy heti rendszerességgel adnak hírt a papi pedofíliáról: 444, index, 168 óra, 24hu, Guardian, Times WPost stb. A lipsi firkászok úgy hazudnak, hogy igazat mondanak, valóban nyúlt már bugyiba lelkész kéz. Csak az arányok, azok a fránya arányok. A németeknél van egy statisztika az utóbi 70 év papi pedofíliájáról. 3500 eset, azaz évi 50, aminek a 20%-volt behatolással járó erőszak. Ráadásul az esetek 90%-a 1990 előtt történt. Napjainkban a keresztény papok arányaiban magasan a legkevesebb pedofil esetet produkálják a gyerekekkel foglalkozó más szakmák képviselői között:
1. tanárok (Makron felesége included)
2. Koli nevelők
3. edzők
4. masszőrök
5. filmesek
6.szórakoztaóipari dolgozók
7. rabbik
8.imámok
9. ők a kedvenceim- a muzulmán migránsmenekültek. Az angliai muszlim paki kanok egyetlen év alatt 19 ezer fehér kislányt törnek be prostituáltnak, akiket a hitsosrosaiknak közvetítenek. Az áldozatok életkora12-18 év. De ugye érezzük, itt nem egyszeri abúzusról van szó, hanem évi fejenkénti több száz aktusról- na ja, nem véletlen, hogy ennek a szakmának a képviselői keresik a legtöbbet- számítások szerint egy 13-14 éves kislány olyan évi félmillió fontot hoz a konyhára

És Bedéék nem értik, mi a baj velük...

A bíboros úrnak követnie kellett az ártatlanul elítélt Krisztust: ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Örvendetes, hogy végül győzött az igazság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés