Vonja vissza a lakbéremelést a III. kerületi önkormányzat vezetése!

2020. április 6. 16:49

Óbudai Fidesz
Facebook
A módosítás több mint 1600 óbudai családot érint, tőlük kívánnak beszedni éves szinten plusz 192 millió forintot.

„A III. Kerületi Önkormányzat Fidesz frakciója már az idei költségvetés elfogadásakor is tiltakozott azon rendeletmódosítás ellen, amely a közös költség egy részét ráterhelni javasolta az önkormányzati bérlakásokban élőkre. A tiltakozásnak nem lett eredménye, a balliberális többség megszavazta a plusz terhet.

A módosítás több mint 1600 óbudai családot érint, tőlük kívánnak beszedni éves szinten plusz 192 millió forintot ezen a jogcímen. Meggyőződésünk, hogy ez az eleve elhibázott döntés a mostani helyzetben teljesen tarthatatlanná vált. Óbudaiak tömegei veszítik el munkahelyeiket, ezért most inkább csökkenteni kéne a terheiket, nem pedig növelni.

Két hete egy több pontból álló javaslatcsomagot terjesztettünk dr. Kiss László polgármester elé, melyben többek között azt javasoltuk, hogy kerüljenek felülvizsgálatra a lakbérek, fontolják meg a szociális lakbér beszedésének esetleges felfüggesztését. A javaslatainkra érdemi válasz azóta sem érkezett.

Felszólítjuk Dr. Kiss László polgármestert és a balliberális képviselőket, hogy azonnal vonják vissza a rendeletet, és mindaddig ne történjen lakbéremelés, amíg a koronavírus járvány okozta gazdasági válság el nem múlik.

Puskás Péter
frakcióvezető”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És még ezek pofáznak.
Szabó Tímea szerint akkor most kin is áll bosszút Óbuda, és miért?


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés