Dömötör: A terheket közösen kell viselni

2020. április 6. 15:39
A Parlament a veszélyhelyzetben is folytatja a munkáját, a rendkívüli intézkedések a járvány elleni fellépésre vonatkoznak – emelte ki az államtitkár.

Szabó Tímea szerint az önkormányzati törvénnyel a Fidesz bosszút áll az ellenzéken október tizenharmadika miatt. A Párbeszéd képviselőjének felszólalásáról itt írtunk. A Szabó által elmondottakra a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált. Dömötör Csaba válaszában emlékeztette arra Szabó Tímeát, hogy a múlt héten szavaztak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, akkor a Párbeszéd politikusa azt mondta, hogy a parlamentarizmus felfüggesztése nem egyeztethető össze a jogállamisággal. Ezt az értelmezést külföldi képviselők is átvették. A Parlament a veszélyhelyzetben is folytatja a munkáját, a rendkívüli intézkedések a járvány elleni fellépésre vonatkoznak – emelte ki.

Az államtitkár beszélt arról, hogy az életek védelmén túl a gazdaság védelmével is foglalkozni kell, a kormány ezért döntött egy járványügyi alap létrehozásán, a terheket pedig közösen kell viselni. Viselnie kell a multiknak, a bankoknak, a kormánynak és a politikai pártoknak egyaránt.

Dömötör Csaba ezt követően kitért arra, hogy mivel fennáll annak a veszélye, hogy Budapesten berobbanjon a járvány, ezért nem mindegy milyen az együttműködés a kormány és a fővárosi önkormányzat között. Azonban a múlt héten történt pár dolog, ami nem segíti a vírus elleni küzdelmet – hangsúlyozta. Szabó Tímea egyébként nem várta meg az államtitkár felszólalását, hanem elhagyta az üléstermet.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jók voltak mind a négyen:-)
Fiatalok, okosak, felkészültek, van humoruk......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés