Orbán a bosszú embere, a kicsinyes bosszúé

2020. április 5. 12:11

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta útonálló.

„Orbán a bosszú embere. A kicsinyes bosszúé.

Itt állunk a járvány közepén. Ezer milliárdok kellenének hatásai kezeléséhez. Neki meg mi jut eszébe?

Elvenni az önkormányzatoktól 34 milliárd forintot. Azoktól az önkormányzatoktól, melyekre most csak úgy dőlnek a plusz feladatok. Büntetni Budapestet, büntetni az elvesztett nagyvárosokat.

Elvenni a pártoktól pár százmillió forintot. Azoktól az ellenzéki pártoktól, amelyek egyébként is szegények, mint a templom egere, melyek a kivéreztetés határán vannak. Gondolja, tiltakozni úgysem fognak. Már csak jó ízlésből se. Pusztuljanak!

Itt áll előttünk egy kicsinyes gazember. Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta útonálló.

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk. De neki most is csak a bosszú jár a fejében.
De ezt is túléljük. Mi több, őt is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 428 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyik első hozzászólóként látatlanban is egyetértésemet fejezem ki az utánam szólók 99%-ával.

(És a kínai illegális bevándorlókat ki kell vágni az országunkból.)

Feri, a pofon a mi nevünkben is ment.

Ugyan, Fegyenc! Ezzel a teljesen fejvesztett dühkitöréssel csak azt erősíted meg újból, hogy egy szánalmas piti figura vagy, egy kisgyerek érzelmi nívóján, egy önmagát politikailag túlélt, alvilági figura.

Sajnos engem már letiltott a kommenteléstől a FB oldalán, de ha valaki udvariasan elküldené az anyjába a helyettem is, lájkolám.

nem kell felni, nem fog fajni... mocskos gazember

Érdekes, hogy a budapesti polgármesterek siránkoztak, azokból is csak az ellenzékiek. Nyilván Gyurcsány szervezésében. Miközben nem volt köztük egyetlen értelmes ember, aki szólt volna, hogy a zsúfolt buszokon, villamosokon nagy a fertőzés kockázata.

A "bosszú népéről" is írj valamit.

Határeset, mert nem hasonlatként mondta, de egye fene: "görcsrángatta útonálló". tehát:

- Isten
- hülyegyerek a búgócsigával
- görcsrángatta útonálló
- Caesar
- Károly Róbert
- Mária Terézia
- a Fülöp-szigeteki bennszülöttek
- Tisza Kálmán
- Mussolini
- Horthy
- Imrédy
- Hitler
- Göbbels
- Sztójay Döme
- Sztálin
- Rákosi
- Kádár
- Polpot
- Ceausescu
- Torgyán József
- Kim Dzsong Ul
- Putyin
- Erdogan
- Trump elnök
- Denerys Targayren

Azért, Feri, legközelebb egy konkrét személyt kérnék! Dzsingisz kán pl. még nem volt!

A ti polgármestereitek mindenben jobbak, oldják meg ezt a kérdést is a gépjármű adók nélkül. Ez ilyen egyszerű, rajta, lehet villogni, lehet okosnak lenni.

A Facebookon firkál egy kicsinyes gazember. Politikust játszik. Miniszterelnöki szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta útonálló szélhámos, aki 2004-2009 között taccsra vágta az országot.

,,Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.,,

,,Szegény szenved, neki csak a moslék pártok támogatása maradt.
Meg az öregecske neje.,,

Meg a dákós Zsolti pincsije.

Megértelek. Valószínűleg úgyis letiltana. De jó látni a bérhozsannák között egy ideig-óráig fent levő beszólást. Amúgy lehet jelenteni is gyűlöletbeszédért, bár annak sincs foganatja.

Az van, Fletó, hogy Orbán Viktor benne lesz a történelemkönyvekben, te meg egy elrettentő lábjegyzet leszel.

És hát ebbe őrültél/őrülsz bele.

Nem kell a duma, a semmiből előhúzott, de mindenkinél zseniálisabbnak kikiáltott összefogás által támogatott polgármesterek oldják meg. Ők állítólag még vízen is tudnak járni.

És? Kit érdekel? Odaátról most mindenki azt mond, amit akar, felelősségük nincs, segíteni nem tudnak, nem csak nekünk, még magukon se, csak pofáznak. Kína, meg az oroszok segítenek nekik, egyelőre ezzel törődjenek. Ez egyedül ránk tartozik, véget kéne már vetni annak, hogy országok belügyeibe kívülről lehessen beleszólni.

Nyugodj meg elvtárs, kicsi vagy te ahhoz, hogy ebbe beleszólj, vagy hogy ezen változtass. Te és a favoritjaid most a partvonalon kívül vannak, itt most nem nekik van tennivalójuk. Csak az a baj, hogyha ez a kormány megoldja a járványt, abból nem tud titeket kihagyni.

Sehol nem szóják a pénzt lapáttal az emberek közé, ezt csak ti látjátok így. Azzal, hogy egy embernek pénzt adsz, még nem mentetted meg a munkahelyét, ahogyan azt írod. Ennek az lenne a vége, hogy a pénzt felélik, aztán semmi nincs belőle. A munkaadókat kell helyzetbe hozni, mert ha az ő tartalékaik kimerülnek, akkor te adhatsz pénzt az embereinek amennyit akarsz, ő nem fog tudni újra megindulni. Máshogyan kell érdekeltté tenni a munkaadókat, hogy ne küldjék el a munkaerőt. Az állam ezért lemond bizonyos bevételekről, de azt egyetlen állam sem tudja megtenni, hogy a munkavállalók semmit ne érezzenek meg a válságból.

Az önkormányzatoknál érdekes módon csak az ellenzékiek siránkoznak. Megértem, a most egyelőre nincs pénz a kormány ellen, ahogyan arra számítottak. Hát, így jártatok, pedig Karácsony a tömegközlekedés ritkításával már a tömeges fertőzések érdekében is igyekezett tenni valamit, hátha jó lesz érvnek a kormány ellen. Hogy ez a saját ötlete volt, vagy csak a nevét adta hozzá, majd kiderül.

De nem értem, mi a baj? A frissen megválasztott, innen, onnan szalajtott polgármesterek állítólag még a vízen is tudnak járni, akkora a szakértelmük, annyival jobbak, mint elődeik. Legalább is ezt hallottuk eddig. Csak nem ijednek meg a költségvetés áttervezésétől?

Palika, pihenj egy kicsit, ilyen fáradt válaszokkal egyre röhejesebb vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés