Az Európai Unió eltűnt a színről

2020. április 4. 8:41

George Friedman
Magyar Nemzet
Ott van viszont Berlin, Budapest, Párizs – ők hozzák a döntéseket, és gondoskodnak a népeikről. Interjú.

„A terrorizmustól a migrációig számos fenyegetettséggel számolt a világ, de ilyen járvánnyal nem. Önt többek között a bűvös 8-as biliárdgolyónak is nevezték az előrejelző képessége miatt. Látta-e ennek a válságnak a közeledtét?

A legkevésbé sem. Pontosan senki nem tudta ezt. A járvány kitörése nem politikai fejlemény, hanem a kínai­ak kultúrájával függ össze, azzal, hogyan tárolják az élelmiszereiket, és bizonyára olyasmikkel is, amiket ma nem tudunk. Az emberek hajlamosak hinni abban, hogy az ellenőrzésünk alatt tartjuk a világot.

A Covid–19 drámai módon megváltoztatja az életünket. Milyen világra ébredünk, ha egyszer vége lesz?

A betegek jelentős része felépül, egy kisebbség belehal. Vannak más betegségek is, amibe belehalnak emberek, például a rákba. Előbb-utóbb születik valamilyen orvosi megoldás, ha nem is azonnal. De egy biztos: Magyarország Magyarország marad, Oroszország tőle keletre fog elterülni, Németország nyugatra, az amerikaiak pedig mindenütt ott maradnak. Ezek nem változnak meg a jövőben sem.

Hogyan változik meg a globális kormányzás?

A legfontosabb változás, hogy az Európai Unió eltűnt a színről. Ott van viszont Berlin, Budapest, Párizs – ők hozzák a döntéseket, és gondoskodnak a népeikről. Mindig is voltak erős nemzetállamok. Az Európai Unió mint szuperkormányzat időszaka csak átmenetinek bizonyult. Nem arról van most szó, hogy a nemzetállamok felemelkednének, hanem arról, hogy sohasem merültek feledésbe. A nemzetállamok nem ruházhatják át a szuverenitásukat egy multinacionális tényezőre. Biztos vagyok benne, hogy fennmarad valamiféle európai övezet: az európai közösség például, mint szabadkereskedelmi együttműködési forma, jó elképzelés. A közös európai kormányzás eszméjét ugyanakkor túlgondolták: ehhez az EU a kellő önbizalommal sem rendelkezett, a tagállamok pedig – és ez a fontosabb – visszavették a szuverenitást. Nem Brüsszelhez rohangáltak, hogy mit tegyenek, hanem maguk cselekedtek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem vennék mérget a gyors pozitív végkifejletre, vagyis arra, h. Brüsszelben és Strasbourgban bármi változik, pláne szerintem jó irányban. Végső soron a szereplők ugyanazok maradnak. A kétsebességes modell fog kibontakozni, még több piszkálódással, amit esetünkben változatlanul belülről szítanak majd, a patás elűzésének reményében.

A magyar társadalom, mikor a migráns népszavazást hagyta elúszni, mikor okt. 13-án lényeges helyeken visszahozta az előzőket, NEM az éleslátásáról és józan veszélyérzetéről tett tanúbizonyságot.

Még mindig nem a saját szemének, pénztárcájának hisz, hanem az ellenzéki média birodalom szócsöveinek.

Az EU az utóbbi 6 évben nagyjából semmiben nem működött. A pénzügyi válságot még valahogy megoldották, úgy-ahogy, de a migrációval már nem akartak, nem tudtak mit kezdeni. Nem akartak vagy nem tudtak, lényegében mindegy, az eredmény szempontjából.

5 év alatt jutottunk el oda, hogy az államok megvédhetik a határaikat! Micsoda eredmény ez kérem, ez már teljesítmény! Görögország megvédheti a határait, akármilyen indokkal is akar betörni a csorda! 5 éven keresztül ment folyamatosan a liberális vinnyogás, a kibaszott menekültezés!

Most ezzel a coviddal kapcsolatban ugyanez az ócska szarrágás megy. Mindenki korlátoz többé kevésbé, de csak minket baszogatnak, meg fenyegetnek miatta. Most ez fog menni 5 évig, ennek kapcsán is? A nyugati közélet egy gusztustalan, képmutató szemétgödör. Hánynom kell ezektől az aljas rohadékoktól.

Röppent is a feljelentés a LIBE és egyéb brüsszelita itélőbizottságoknál.

"De egy biztos: Magyarország Magyarország marad, Oroszország tőle keletre fog elterülni, Németország nyugatra" - és ami közöttünk van?

Az EU-nak nem kell mást tennie, mint visszatérni az alapértékeihez.
Ehhez meg kell szüntetni az illegitim, diktatorikus kormányzását, és adminisztrációját, mert az EU-ban, végső soron, minden hatalom: SOROS GYÖRGYÉ.
"A nemzetállamok nem ruházhatják át a szuverenitásukat egy multinacionális tényezőre." - ezt a mondatot jegyezzük meg, és bár többen mondták már, nyugodtan köthetjük, és kössük: George Friedmanhoz.

Csak nagyon halkan, csődeljárás után a szövetségi állam lép.
De ez nem bizonyosság.

Szerintem, a járvány kiüresedésekor meghozzák azt a rendelkezést, hogy onnantól fogva minden emberre rábízzák a döntést, mikor, hogyan találkozik a családtagjaival.
És a megszorítások időrendi sorrendjében fogják azokat megszüntetni.
Tehát, először feloldják az 50 fős összejöveteleket, majd a 100-ast, 300 és így tovább.
A családokét szerintem 40 nap múlva elkezdhetik.
Országonként változatosan, lehet 50, de 60 is.

A franciák úgy általában semminek nem örülnek, ami a France Gloire-ra valamiféle veszélyt jelent.
Afrikából 14 állam fizet nekik gyarmati adót, a 15.-től kezdve az összes többi, nem fizető, Franciaország ellensége.

Nem tudom, ezért írtam halkan.
De megoldják, házon belül.
Texas vagy Kalifornia sosem(?) lesz Mexikóé.
Vagy igen?

Hát ez az, tudsz valamit, csak nem akarod elmondani, csigázol...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés