Az ellenzék a vírusnak drukkol

2020. április 4. 12:05

Apáti Bence
Magyar Nemzet
A svéd egészségügynek harmadannyi lélegeztetőgépe van, mint a sokkal szegényebb Magyarországnak.

„Szerdán közölt egy terjedelmes interjút a Válaszonline egy Svédországban élő és dolgozó orvossal, aki megdöbbentő dolgokat mondott el. Mármint a kizárólag a ballib sajtót olvasóknak. Akik nemcsak az ellenzéki lapokat forgatják, azok cseppet sem döbbentek meg, hogy a skandináv országban az összeomlás szélén egyensúlyozik az egészségügy – mármint nem Gálvölgyi János-i értelemben, hanem tényleg –, hogy gyakorlatilag leálltak a tesztekkel, hogy a svéd miniszterelnöknek nincs diplomája, mindössze egy egyéves hegesztőtanfolyamot végzett, hogy az iskolákat és az óvodákat nem zárták be, hogy egyáltalán nem vesznek mintát az elhunytaktól, tehát ha korábban, életében nem vizsgálták meg, akkor a haláleset oka rejtve marad. És hogy tulajdonképpen semmilyen kijárási korlátozást nem vezettek be.

De a bezzegnyugatozók, a bezzegsvédországozók, a Magyarország mindent rosszul és késve csinált mantrázóknak a most következő információk a legfontosabbak.

»Az egészségügyiek legnagyobb félelme most az, hogy kifogyhatnak a megfelelő személyi védőfelszerelésből, és ki lesznek téve a fertőzés kockázatának. A közvetlen környezetemben is van olyan kolléga, aki lélegeztetőgépen van« – mondja a Svédországban dolgozó orvos. És ezt is: »Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak. Ez vonatkozik az intenzív osztályokra, a lélegeztetőgépek számára is. Az európai listák végén vagyunk.«

Tehát rögzítsük! Svédországban az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak. Harmadannyi betegágyuk van, mint nekünk, magyaroknak, ahol Orbán Viktor minden fillért ellopott vagy stadionokra költött, és ahol az ellenzéki sajtó szerint romokban hever az egészségügy. És ez a helyzet a lélegeztetőgépekkel is. A svéd egészségügynek harmadannyi lélegeztetőgépe van, mint a sokkal szegényebb Magyarországnak.

Persze a tipikus balliberálist a tényeknél, az adatoknál, számoknál kevesebb dolog tudja jobban kihozni a sodrából. Mert például pont az ellenzék által folyton előkapott lélegeztetőgépek tekintetében Európában jelenleg az élvonalban vagyunk egymillió főre vetítve. Persze a nap holnap is fel fog kelni és Kálmán Olgáék holnap is a tönkretett egészségügyről fognak hazudozni. A számok, a statisztikai adatok ellenére is. Hiszen a magyar ellenzék a vírusnak drukkol.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Számomra mindennek az alja az volt, amikor az egyik momentumos liba (mindegy is, melyik) azon síránkozott (nem szó szerint, de az áthallás egyértelmű volt), hogy még a vírus is OV-párti, hiszen sajnálatos módon nem magyar, hanem iráni volt az első koronavírusos beteg.

Válaszok:
pollip | 2020. április 4. 22:04

Érdekes, ezt a tényt PÉLDÁUL még soha nem hallottam ellenzéki oldalról... 10 alatt egyszer sem. A lakosságarányos ágyszámokat sem. A lakossagarányos intenzív ágyszámokat sem. A kórháfejlesztéseket sem. A többi egészségügyi fejlesztést sem.

Csak és kizárólag a szelektív tényekre alapozott "minden egészségügyek legrosszabbika" (csak nagyon kicsot túlzok!) narratívát.

Rossz lóra tettek. Arra számítottak, hogy a fiatalok és az egészséges középkoruak elkapják és kialakul a nyájimmunitás, ezáltal megmaradnak az idősek. Hazardiroztak, de úgy látszik, hogy nem nyertek.

A műszaki rész igaz, de folyamatosan ellenőrizni kell a vér oxigéntartalmát és még egy rakás alapvető paramétert, a gépet e szerint kell szabályozni. Nyilvánvalóan léteznek teljesen automaták is, de azokból nem lehet túl sok.

Ma az atv-n a Pulai nevű képződmény a remek svéd egészségügyet emlegette.
Ezek még akkor is hazudnak, amikor kérdeznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés