A kifosztás hete

2020. április 4. 11:16

Bolgár György
Népszava
Arra persze nincs magyarázat Orbántól, hogy miért éppen minket, az unió egyik legszegényebb tagállamát akarná bárki kifosztani.

„Azt állította Orbán Viktor (szokásos interjújában a Kossuth rádióban, a felhatalmazási törvényt ért uniós kritikákról), hogy »Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt, ahelyett, hogy mentenék az életet. (…) Velünk foglalkoznak, pedig a vírussal kellene«.

Ezzel szemben a tény az, hogy Brüsszel természetesen elsősorban a vírussal és annak súlyos következményeivel foglalkozik, bár az egészségügy alapvetően a tagállamok jogköre. Az EU tehát nem szól bele abba, hogy a magyar kormány hogyan, milyen módszerekkel védekezik a járvány ellen. Az Orbán-kormánnyal viszont azért kénytelenek külön foglalkozni, mert a járvány miatt olyan felhatalmazást kért és kapott, amilyet egyetlen más ország kormánya sem, ezt pedig a tagállamok többsége közös nyilatkozatban ítélte el. Félnek attól a vírustól, amely a teljhatalmat terjeszti.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »vannak, akik fenik a fogukat erre az országra, szeretnék kifosztani, megszerezni az erőforrásait. Ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák jönnek«.

Ezzel szemben a tény az, hogy Magyarországot senki nem szeretné kifosztani, különösen nem Brüsszel, ahonnét összességében sok ezer milliárd forintos támogatást kaptunk és kapunk. Az Indexen csütörtökön megjelent, adatokkal teli cikk szerint rossz belegondolni abba, mi lenne most a magyar egészségüggyel az EU erre a területre irányuló hatalmas – legalább 450 milliárd forintot kitevő – pénzügyi segítsége nélkül. Arra persze nincs magyarázat Orbántól, hogy miért éppen minket, az unió egyik legszegényebb tagállamát akarná bárki kifosztani. Akkor már inkább lenne érdemes kifosztani a gazdag skandinávokat, hollandokat vagy a németeket, de még a románokat is, akiknek legalább van valamennyi ásványi kincsük. Hogy aztán hogy jön ehhez Soros, és hogy milyen emberei ülnek Brüsszelben, az végképp felfoghatatlan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rohadék bolsevik féreg.

Akinek külső államadóssága van az fosztódik. Tekintet nélkül arra, hogy mekkora gazdaságról van szó.

Nagyüzemileg a szegényeket lehet legjobban fosztogatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés