Elszabadították a járványt Romániában a hazatért vendégmunkások (videó)

2020. április 3. 14:51
Már a hadsereget is bevetné az állam.

„A Ialomița megyei kormány-megbízott teljes karantén elrendelését kérte Bukaresttől a mintegy 12 ezer lakossal rendelkező Țăndărei nevű városra, mert nem bírnak a külföldről hazatért vendégmunkással, akik nem tartják tiszteletben a katonai rendeleteket. A hatóságok adatai szerint mintegy 800-an jöttek haza a járvány kezdete óta, akik nem tartották be az intézményes vagy házi karanténra vonatkozó szabályokat. Ennek meg is lett a következménye: a Ialomița megyében igazolt 45 koronavírusos eset közül mintegy 30, az 5 halálesetből pedig 4 a városhoz köthető.” – kezdi cikkét a Főtér.

Habár péntektől megduplázódik a rendfenntartó erők létszáma, a megyei prefektus szerint így is szükséges a város teljes lezárása, mert a fertőzés–gyanús személyek a környező településekre is kijárnak, így megvan az esély arra, hogy újabb emberek fertőződjenek meg. A csendőrökhöz 23 katona csatlakozik.

Az erdélyi magyar honlap szerint a járvány egy temetés után terjedt el, ahol nagyon sokan vettek részt azok közül, akik külföldről – főleg Spanyolországból, Olaszországból, Franciaországból – tértek haza. Az egyik helyi jóvoltából egy videót is nézhetünk a városban történt eseményekről.

 

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bezzeg-Románia.

Az Összellenzék (különösen pedig Jakab Péter és az ún. Jobbik) kedvenc Bezzeg-Romániája.

kellett nekik sirni hogy nyissuk ki nekik a hatart

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés