Tünetmentes a koronavírusos válogatott úszó – Kozma Dominikot kérdeztük

2020. április 2. 9:07
Írta: Sal Endre
Az összes teszt eredménye még nem futott be, de már most biztos, hogy nyolc válogatott úszó is koronavírusos lett. A pozitív teszttel szembesülő Kozma Dominikot kérdeztük.

A fertőzöttek között van a gyorsúszó világbajnoki bronzérmes és négyszeres Eb-harmadik Kozma Dominik is, akinek az első tesztje még negatív volt a törökországi edzőtáborozás után. A második viszont már pozitív.

Dominik otthon van és próbálja elérni a háziorvosát – eddig nem sikerült –, és úgy tudja, a járványügyi szakemberek is felkeresik majd a pozitív minta miatt.

„Nekem ráadásul az első tesztem negatív lett és mégis… Sajnos annyira nem lehet tudni, hogy hol kaphatja el az ember a fertőzést, ráadásul sokszor tünetei sincsenek a betegségnek, hogy mindenkit arra bíztatok, tényleg maradjon otthon” – mondja a népszerű sprinter.

Kozma Dominik tünetmentes, csupán rövid ideig volt hurutos köhögése. Mint elmondta, az edzőtáborban is nagyon vigyáztak, betartották az egészségügyi előírásokat, ehhez képest több úszótársa is elkapta a vírust.

Egyébként ő is csatlakozott korábban ahhoz a jótékony akcióhoz, amelyet az úszók szervezetek és a legnagyobb hazai online aukciós oldalon zajlik. A személyes, aláírt tárgyak eladásából befolyt összeggel a vírus elleni egészségügyi védekezést támogatják majd. Dominik egy aláírt úszósapkával járul hozzá az akcióhoz.

Nem csak ő, az édesapja is ismert ember, Kozma István, az Újpest egykori válogatott labdarúgója, aki a Liverpoolban is játszott annak idején. Dominik szerint az édesapja sem nyugodt.

„Természetesen most nem találkozunk: a feleségemmel, Zsófival vagyunk karanténban, de apukámat megnyugtattam, nincs panaszom, biztosan minden rendben lesz!” – összegez Kozma Dominik.   

 

Fotó: Derencsényi István / Nemzeti Sport

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

255075 2020. április 2. 10:18
11
Hajrá Doma! Kitartás!

Vigyázz, a 2. mondatért feljelentenek a házmesterek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés