Sok százezres adománnyal segíti Százhalombattát a vietnámi kereskedő – Jó Hírek

2020. április 1. 9:03
Több mint hétszázezer forint értékben ajándékozott fertőtlenítő tisztítószereket, védőmaszkot és vécépapírt a Százhalom Egészségügyi Központnak a városban élő Van Hoan Dinh.

Ön is kezd telítődni a vírus-, járvány- és karanténügyi rossz hírekkel, nyomasztással, horrorsztorikkal? A Mandiner új hírsorozatba kezd, melyben – többek között – hazai és nemzetközi pozitív fejleményeket, sztorikat, a szolidaritás és együttműködés példáit fogjuk hangsúlyosan bemutatni. Indul tehát Jó Hírek rovatunk!

 

A százhalombattai Hírtükör beszámol arról: a szállítmány március 30-án érkezett meg az intézménybe, a város nevében Vezér Mihály polgármester mondott köszönetet a vietnámi származású kiskereskedőnek. Úgy fogalmazott, bajban ismerni meg az igazi barátot, az önzetlen segítő megérdemli, hogy mindenki megismerje a nevét. Vezér szerint az egészségügyi védőfelszerelés – a maszkok és kesztyűk –, valamint fertőtlenítőszerek beszerzése valóságos „kincsvadászattá” vált. Többen jelentkeztek múlt heti felhívására, hogy önkénteseket keres a város, akik bekapcsolódnának a többször használatos arcmaszkok gyártásába és kiszállításába.

A helyi lap bemutatja Van Hoan Dinh-t, aki 16 éve él Magyarországon, öt éve Százhalombattán. Két vegyesboltot üzemeltet a lakótelepen. Családjával – feleségével, hétéves lányikreivel és két éves fiával – Óvárosban lakik. Elmondta: bár a járvány miatt bizonyos termékek beszerzése neki is gondokat okoz, de szívesen segít bármiben, amiben tud.

(Fotó: Hírtükör / Medgyesi Milán)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Adót és járulékot vajon mennyit fizetett 16 év alatt?

Valamivel több hozzá hasonlót és kevesebb Soros-félét.

Előtte is volt rá 16 év...

Ha én birka lennák, ennák birkatápot....

Az a baj, hogy keveritek a fogalmakat. Biztos, hogy szándékosan.
Ez a fiatalember biztos, hogy legálisan, papírokkal, a magyar állam törvényeit tiszteletben tartva lépett be az országunkba és kért letelepedési engedélyt. Adót fizet és ha teheti, adományoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés