Nem mer intézkedni Karácsony Gergely

2020. április 1. 9:17

Kárpáti András
Magyar Nemzet
A parkolási lobbi még a járványnál is erősebb lehet.

„Bár Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben rendelkezik azzal a felhatalmazással, hogy a Fővárosi Közgyűlés nélkül is meghozza a helyzet megkívánta döntéseket, még a mostani körülmények között sem mer szembemenni a testület többségét kitevő polgármesterek akaratával. A fővárossal ellentétben több magyarországi nagyváros, valamint a Budapesttel hasonló nagyságú Bécs is átmenetileg ingyenessé tette a parkolást a koronavírus elleni védekezés segítése érdekében. Budapesten annak ellenére is fizetniük kell az autósoknak, hogy óriási mértékben visszaesett a közúti forgalom.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakció­ja a napokban szólította fel a főpolgármestert az intézkedés megtételére. Mint Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője kifejtette: a kormány által elrendelt kijárási korlátozás értelmében csak alapos indokkal lehet elhagyni a lakóhelyeket a következő két hétben, emellett mindenki köteles a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni. Szavai szerint a fizetős parkolás felfüggesztése ezen körülmények között még indokoltabb és valódi segítséget jelent a Budapesten élőknek, mivel elősegíti a közösségi közlekedés használatának csökkentését azoknak, akik elhagyni kényszerülnek lakóhelyüket.

Az sem mellékes, hogy a fizetőrendszer működtetése, vagyis az ellenőrök fizetése, az órák karbantartása és a szoftverek frissítése továbbra is jelentős összegeket emészt fel. Karácsony korábban azt hangoztatta, hogy káoszhoz vezetne a fizetős parkolás szüneteltetése, és csak a kórházakban betegeket ápoló egészségügyi dolgozóknak tette ingyenessé a parkolást Budapesten. A Magyar Nemzet megkeresésére küldött válaszában a fővárosi önkormányzat arra hivatkozott, hogy a parkolási üzletben érintett kerületek egyöntetűen arra kérték a főpolgármestert, ne tegye ingyenessé a rendszert, mivel ezzel a még jelentősen csökkent bevételtől is elesnének, ami a szociális feladatok ellátásában korlátozná az önkormányzatok mozgásterét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egymillió eurót meg az ngo-kon keresztül kapja meg! Hosszú távon sokba fog ez kerülni.

Kérge Lónak válaszoltam. A téma az volt, hogy Gergő nem önálló főpolgármester.

Gondolom, a Fidesz azért tette ezt a javaslatot, mert már minden Fidesz vezette településen bevezették az ingyenes parkolást.

Ja, nem.

Ja, például miből futná az itt tobzódó trollokra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés