Érthetően savanyú a szőlő

2020. április 1. 15:11

Varga Judit
Facebook
Asselborn problémája természetesen nem a koronavírus-törvény, hanem az Orbán-kormány mögött álló kétharmados parlamenti felhatalmazás.

„A luxemburgi külügyminiszter jobban tenné, ha elolvasná az uniós szerződéseket és a Koronavírus-törvényt mielőtt ismételten luftot rúg. A köztudottan Orbán-fóbiás Jean Asselborn szocialista luxemburgi külügyminiszter ma azt találta nyilatkozni a Die Weltnek, hogy Magyarországot ki kell zárni az európai uniós döntéshozatalból, mert a hétfőn elfogadott törvény alapján határozatlan ideig nem lesz országgyűlési kontroll a kormányzat felett.

Javaslom külügyminiszter úrnak, hogy tanulmányozza a Magyar Országgyűlés által elfogadott jogszabályt, mert az ördög, mint oly sokszor itt is a részletekben rejlik. Ahogy az mindenki számára világos a Magyar Országgyűlésnek nagyobb hatásköre van a védekezésről szóló jogszabály visszavonása kapcsán, mint a legtöbb uniós tagállam Parlamentjének. Illetve az is egyértelmű az uniós szerződésekből, hogy egy tagállam jogait az uniós döntéshozatal során nem lehet csak úgy felfüggeszteni a politikai bulvár kategoriájába tartozó nyilatkozatok alapján.

Asselborn problémája természetesen nem a koronavírus-törvény, hanem az Orbán-kormány mögött álló kétharmados parlamenti felhatalmazás. Érthetően savanyú a szőlő. Javasoljuk, hogy a luxemburgi kormány is igyekezzen a járvány elleni védekezésre koncentrálni és a luxemburgi emberek egészségével foglalkozni – más ország védekezésének gyengítése helyett – és így talán egyszer ők is elnyerhetik a széles társadalmi felhatalmazást politikájukhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki nem szarja őket le, nem olvasták a törvényt. Ugyanígy leszarunk téged is, a patkány ellenzékkel együtt.

Ma reggel hány ember fertőződött meg munkába menet a csökkentett járatszám miatt a villamoson? Ebből hány lesz a halott? Mennyibe kerül az egészségügynek a villamoson fertőzöttek kezelése?

Elég proli a szöveged kisapám, a DK-ban ez megy?

"A szöveg nem nevezi meg Magyarországot," Ezt a hajadra kenheted...

"mégis félreérthetetlenül a magyar kormány teljes körű és időkorlátozás nélküli felhatalmazásának bírálata"
De megnevezni mégsem merték Magyarországot- így ez egy lipsi újságírói ujjgyakorlat- lapozzunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés