Közel félezerre nőtt a beazonosított koronavírusos esetek száma Magyarországon

2020. március 31. 8:58
16-ra nőtt az elhunytak száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre nőtt a gyógyultak száma is – írta a koronavirus.gov.hu.

Mint írják, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 492 fő.

Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. Elvégzett mintavételek száma 14.146 db, gyógyultak száma 37 fő, kórházi karanténban 61 fő van.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért

(Mandiner)

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit


Magyarország egyike azon kevés országnak, ahol a tuberkulózis ellen kifejlesztett BCG-oltás mind a mai napig kötelező minden egészséges kisbaba számára. A BCG-ről az utóbbi évtizedekben kiderült, hogy a tbc-n kívül több más betegség ellen is védelmet nyújt, illetve a kezelésükben lehet hasznos. Most több országban is, ahol az oltás nem kötelező, gyorsan beoltják az egészségügyi dolgozókat, azt remélve ettől, hogy részleges védelmet biztosítanak számukra a koronavírussal szemben. Lehet, hogy így lesz, de bizonyíték még nem támasztja alá ezt a reményt.

https://index.hu/techtud/2020/..

Svédország 146 halott..

Vegyétek elő az átlagosan 15.000.000 ft-os megtakarításotokat, mert Orbán elinflálja seperc alatt!
Köszönjül neked ezt is Kína!

A halottak száma is pontatlan több krónikus betegség esetén, de fertőzött tuti ( akár jóval) több van, mint a regisztrált. Korai még elemezni, irányokat látni.

A halálozási aránynál sok függ attól is, hogy hol alakul ki gócpont. Pld. csehországban kialakult egy gócpont az öregek otthonában, ahol valamelyik ápoló vitte be a fertőzést. Tizennhárom öregnél diagnosztizálták a fertőzést, az egyik már meg is halt, és várható, hogy a következő napokban a halálozás ebben az öregotthonban tovább fog nőni.

Az igazi ok a vetítési alap. A megfertőzöttek valódi számát nem ismerjük.

Szövegértés 1-es alá.

Vagy eleve több krónikus betegünk volt..

Hasonó módszert alkalmaznak Izraelben. Csoportos teszteket végeznek.

Már mindenki a Balcsin van, aki akart..

Sikerült Mo-t a legrosszabb színben feltüntető adatokat közölni. A felsorolt országok lakosságának arányában közölve akár a fertőzöttek, akár az elhunytak számát, kisebb szám szomorítana minket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés