Az új rend szerint az adatok nem lesznek hitelesebbek

2020. március 31. 15:37

Hadházy Ákos
Facebook
Ha nem tesztelünk, könnyű azt mondani, hogy nincsenek betegek.

„Akár kis győzelemként is elkönyvelhetnénk, hogy a kormány belátta, tarthatatlan az, hogy nem adnak részletes tájékoztatást pontos járványügyi adatokról. Sajnos azonban ahelyett, hogy VALÓBAN közölne részletes adatokat (fertőzöttek , BETEGEK és HALOTTAK RÉSZLETES TERÜLETI ÉS KORELOSZLÁSÁRÓL), csak ÚGY TESZ, mintha megváltozott volna a hozzáállás.
Belátták, hogy egyre többen jönnek rá: ha nincsenek részletes adatok, hiteltelenek az országos összesítések, hiszen lehetetlen azokat ellenőrizni. Pedig hatalmas propagandaoffenzíva indult, Kásler nyíltan kamerába is mondta, hogy a fantasztikus magyar egészségügy és a kormány intézkedései miatt minket szinte elkerült a járvány, körülöttünk tombol a vész, de nálunk nagyon jók a számok. Ezzel azonban két gond van 1) ha nem tesztelünk, könnyű azt mondani, hogy nincsenek betegek 2) ha nem adunk ki VALÓBAN RÉSZLETES adatokat, akkor lebukás nélkül közölhetnek hamis országos számokat, hiszen pl. egy debreceni orvos csak a saját kórházát látja, nem tudja, mi van mondjuk Szombathelyen és nem tudja ellenőrizni, hogy pl. az esetleg nála tesztelt, kezelt vagy esetleg elhunyt beteg szerepel-e az országos statisztikában.

A kormányoldalon most bejelentett változásokat figyelemmel követjük, azonban ha CSAK a reggeli közleményben írt új adatokat adják meg ezentúl, az alig-alig változtat azon a tényen, hogy egy egészségügyi dolgozó láthatja-e, hogy az általa ismert helyi fertőzött/beteg/elhunyt szerepel-e az országos összesítésben. Ha csak megyénként és csak a regisztrált fertőzöttek (a tüneteket mutató betegek és az esetleges elhunytak számának megadása nélkül) számát adják meg az édeskevés az ellenőrizhetőséghez. Olyan ez, mintha az országgyűlési választásokon csak az országos eredményt közölnék, mindenki higgye el, hogy valósak az adatok. Aztán a tiltakozások miatt a megyei eredményt is nyilvánosságra hoznák, de a szavazókörökét nem. Pedig egy-egy ellenőr csak a saját szavazóköri adatát ismeriheti.

A statisztikában szereplő elhunytak korát ugyanakkor eddig is nyilvánosságra hozták, valódi területi adatot pedig eztán sem fognak nyilvánosságra hozni, így ebben sem történik előrelépés (bár az tény, hogy a kor és nem adatok közlése megnehezíti a hamisítást). Tudni kell azonban, hogy az általam megkeresett 24 kórháza EGYIKE SEM VOLT EDDIG HAJLANDÓ a betegszámokról informálni, pedig erre az országgyűlésről szóló törvény kötelezi őket. 21 még csak nem is válaszolt, három kórház pedig arra hivatkozott, hogy a katonák utasították arra, hogy nem válaszolhatnak, illetve INDOKOLATLANUL MEGZAVARNÁ A MŰKÖDÉSÜKET, ha válaszolnának. El kell azonban mondanom azt is, hogy az egyik vidéki kórház egyelőre nem mutat együttműködési szándékot, hogy engem, mint országgyűlési képviselőt tájékoztasson egy információim szerint náluk történt haláleset körülményeiről.

Összefoglalva: az új rend szerint az adatok nem lesznek hitelesebbek, hiszen továbbra is keveset tesztelünk és alig-alig adnak meg több adatot , mint eddig.

És mégegyszer: ha a kevés teszt (és a nem ellenőrizhető adatok) alapján a kormánypropaganda azt kiabálja, hogy nálunk minden sokkal jobb, mint nyugaton, az a szó legszorosabb értelmében életveszélyes gyakorlat, hiszen sokaknak azt sugallhatja, hogy már el is kerültük a bajt a bölcs vezetőinknek köszönhetően. Az egészen részletes adatok közzététele pedig nem csak az ellenőrizhetőség, hanem a tájékoztatás miatt is szükség lenne. Az embereknek érezniük és tudniuk kell, hogy BÁRHOL megjelenhet a betegség. A korlátozó intézkedések MEG FOGJÁK HOZNI A SIKERT, DE CSAK AKKOR, HA BE IS TARTJUK ŐKET. Annyira fogjuk betartani őket, amennyire tisztában vagyunk a veszéllyel.

Maradjanak otthon, mossanak kezet, aki teheti ne fogjon kezet, vigyázzanak egymásra!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mind, kivéve Észak-Koreát.

Ez a Hadházy nagyon a bögyében van a NER haszonhúzóinak, látszik, hogy a Mandineren legelésző nyáj egybirkaként ront rá minden alkalommal.

Namost, Ákos, a csiklandós kérdés nem az, hogy hány beteg van, hanem hogy hány intenzív ány jut az intenzív ellátásra szorulókra. Ha abban nincs baj, nincs baj. Remélem, nem az ellenkezőjének drukkolsz. Akkor egyetértünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés