Rémhírkormány

2020. március 30. 16:44

Egri Viktor
hvg.hu
A vészhelyzetben a megmaradt független sajtó pillanatok alatt vált fontossá a Fidesz-hívek jelentős része számára is.

„Éveken keresztül a rémhírterjesztés, a félelemérzet indokolatlan mértékűvé növelése szerepelt elsőszámú preferenciaként a kormányzóerő koncepciójában. Világméretű, keresztény- és jobboldalellenes betelepítések összeesküvés-elméletét erősítette minden megszólalásával. Erre építette politikai stratégiáját. A rémhír a rendszer építőelemévé vált.

Rémhírkormány. Kék alapon, tévéreklámokban, egyperces hírekben, bírósági ítélet alapján is hírhamisítónak nevezhető vezető alatt ijesztgetett apró részleteket szándékosan felnagyítva, másokat elhallgatva a rémisztgetés érdekei szerint.

Ennek eredményeit elkergetett üdülőkben, megtámadott egyetemi hallgatókban, kendős emberekre hívott rendőrökben lehet számszakilag is mérni. Meg szavazatokban. De ha a lelkek elsötétedésének lennének mérőszámai, azok mutatták volna meg igazán a hatást.

Hogy csak az előző pár hónapból emeljünk ki gondolatokat:

A klímaváltozás témáját is a nemzetközi baloldal kitervelt csapdájának tartották, amellyel a migrációról kívánják a figyelmet elterelni. Rémhír.

Pár hete pedig még maga a miniszterelnök beszélt arról, hogy a koronavírus is nagy gond, de a migráció az igazi probléma. Rémhír.

Most mégis mindenre (is) kiterjedő végnélküli felhatalmazást akar a koronavírus okán.

A rémhírterjesztés büntetési lehetőségeinek bővítése a mostani csomag egyik legfontosabb része. A lényeg ugyanis megint és mindig a kommunikációs tér uralása. A kép, ami kialakul a választókban a válságos hónapokban történendőkről, hosszú időre határozza majd meg irányultságukat. Márpedig Orbán szemében kellemetlen fejlemények történtek a sajtóerőviszonyokat illetően.

A vészhelyzetben a megmaradt független sajtó pillanatok alatt vált fontossá a Fidesz-hívek jelentős része számára is. Néhány klikkelés után világossá válhatott számukra, hogy ezúttal az életkilátások szempontjából is releváns információk jelentős része csak ott olvasható. A történetek a hazaküldött gyanús esetekről, a pozitív tesztet produkálókkal érintkezők lehetséges betegségének negligálása, a valós maszk- és védőruhahelyzet, a más országokban meghozott jelentős szociális intézkedések az ő életükről is szólnak, és a kormány propagandistáinak szűkös felületein ezeknek nem jut hely a központi üzenetek és ellenzékgyalázás mellett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

V.ö.:
https://888.hu/kinyilott-a-pit..
...egri-viktor-szerint-nem-baj-hogy-fogy-a-magyar-mert-a-vilag-mas-reszein-amugy-is-tulnepesedes-van-4201166/


"pl a hvg v a 444, index szerkesztési elvei semelyik párt érdekeihez sem igazodnak"

Jaaaa.....jó, hogy mondod! :)))))

Vajon tenyleg azt hiszik, hogy egy jobboldali tajekozodni jar hozzajuk?
Es nem inkabb azert, hogy rajojjon, hogyan mergezik a kutat ma?
Ok beszelnek remhirterjesztesrol, akik a tanugybe, egeszsegugybe vetett hitet assak ala most is, amikor ezen emberek elete mulhat?
Rongyemberek ezek.

Te kutya vagy?
Nemcsak olvasod, meg hozza is szolsz.
Es hany ilyen csahos van meg...

Hát igen, az ellenzéki média lealázta a propagandista szennymédiát.
Elképesztő a színvonalbeli különbség.
Orbán nem véletlenül alázta meg év eleji sajtótájékoztatóján többször is a szervilis médiát(Pl.Origo, Pesti skacok)Öröm volt nézni.

Legalabb te elhiszed azt, amit irkalsz?
Minket szeretnel hulyenek neznies lattatni, aztan nehogy mas deruljon ki!

"A vészhelyzetben a megmaradt független sajtó pillanatok alatt vált fontossá a Fidesz-hívek jelentős része számára is. Néhány klikkelés után világossá válhatott számukra, hogy ezúttal az életkilátások szempontjából is releváns információk jelentős része csak ott olvasható."

Ez kicsit olyan, mint a csalódott fideszesről szóló népmese Mátyás király idejéből. Hiteles.

Hacsak úgy nem. :)

90 előtt még olvastam a HVG-t, mert szakszerű, mérvadó volt számos tekintetben. Azóta egy ripacs balliberális, hazug mikrofonállvány.

HVG már rég elvesztette minden szavahihetőségét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés