Így „segít” a bajban a balliberális média

2020. március 30. 15:58

SZEKE Klub
Facebook
Nézzék meg pontról pontra, hogyan ássák alá ezek a posztok az emberek egymásba vetett hitét, a kormányba vetett bizalmat.

„Régóta foglalkoztat és egyben dühít is, hogy az ellenzéki sajtótermékek – ha lehet egyáltalán ezeket így nevezni – milyen aljas módon manipulálják az embereket a vírus okozta világválság nehézségeinek kellős közepén. Összegyűjtöttünk 15 eklatáns példát, amely remélhetőleg felnyitja majd sokak szemét a magát »független újságírásként« aposztrofáló propaganda-gépezetről.
A vélemény – mint tudjuk –, mindenki sajátja, azonban a számok nagyon ritkán hazudnak. Ha pedig megnézzük az olvasottsági adatokat, az előfizetések számát és egyáltalán a hazai médiafogyasztási szokásokat, akkor világosan látható, hogy az ellenzéki »újságírás« toronymagasan vezet. Elvitathatatlan, hogy ez sajnos a kormányoldali sajtó szakmai számlájára róható fel, ettől még a tény tény marad: Magyarországon balliberális médiatúlsúly van!

Ezzel önmagában semmi probléma nincs, hiszen a szabad sajtó az egyik elengedhetetlen eszköze a szólásszabadságnak, a véleményszabadságnak és ebből fakadóan a modern és demokratikus jogállam sajátja, amely az embert önálló individuumként ruházza fel a szabad döntés és állásfoglalás lehetőségével. Ugyanakkor az olvasottság óriási felelősséggel is jár, hiszen hatalmas véleményformáló erővel bír, ezért is vált maga a sajtó az évek során a politikai érdekérvényesítés propagandaeszközévé. És itt a kulcs, ugyanis ezek a platformok békeidőben megengedhetnek maguknak olyan eszközöket, amelyeket a válságban tilos lenne használni.

Nézzék csak meg pontról pontra, hogyan ássák alá ezek a posztok az emberek egymásba vetett hitét, a Kormányzatba vetett bizalmat, a szakemberek tekintélyét, miként keltenek félelmet és riadalmat a megélhetés kapcsán, széthúzást a családokban, és hogyan bíztatnak szabályszegő magatartásra. Igen, ez történik. A didaktika alattomos eszköz, amelynek itt az az egyetlen célja, hogy elültesse a fejekben a kétséget mindennel kapcsolatosan, ami most biztonságot adhatna. És hogy mi a lényeg? A későbbi politikai haszonszerzés. A feszültség nő, az emberek könnyebben látják meg a rosszat az eddigi és a majdani intézkedésekben is, ezzel pedig egyértelműen nehezedik a Kormányzat munkája és több (egyébként természetes) hiba csúszik a folyamatba. Csakhogy ezen most emberéletek múlhatnak, a balliberális médiának azonban ez nem számít! Íme:”  

1. Feszültségkeltés (index)

Már a védekezési intézkedések megkezdésekor az index szerint »csak elkésni lehet« a cselekvéssel.

Zseniális didaktika, nő az emberekben a félelem és a feszültség, hiszen az »utolsó pillanatban vagyunk«. 

Teljesen nyilvánvalóan ezzel egyidejűleg nő a Kormánnyal szembeni elvárás is a minél gyorsabb cselekvésre, hátha hamarjában elszúrnak majd valamit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már régen nem olvasunk Indexet!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. március 31. 8:36

Itt van cseh maszkok története. Eklatáns péda a fake news-ra. Na, ilyet nem kell közzétenni és máris nem lesz probléma. A facebookon naponta két ismerősöm osztja meg, hogy ezekben a percekbentalálták meg a Coronavírus ellenszerét és hivatkozik egy nyavalyás kis blogra. Na, ilyeneket sem kell főcímben megjelentetni!

Ez a baj, hogy nem olvasunk Indexet.
Ezért vesztettük el az országunk kétharmadát 100 éve, mert nem olvastuk el, amiket el kellett volna az elődeinknek olvasniuk.
Akkor nem következhetett volna be, hogy az amerikai elnök, Wilson 1920-ban csodálkozva kiáltson fel, amikor emlékeztetik a Kárpát-medence nemzetiségi összetételére: "De hát nekem ezt Masaryk nem mondta"!

Fordítva látom, tegnap pl. a Sajtóklubot már meg sem néztem, kívülről tudható, miket hallunk. AMIK RÁADÁSUL TÉNYSZERŰEK, IGAZAK, mégis.
Ha négy SZEREPLŐTŐL UGYANAZT HALLJUK, az lapossá és unalmassá válik.
Azért, mert nem naprakész, nem a legfrissebbekre reagál, csak általános.
Mellesleg:
OberEnnsinnen 2020. március 30. 7:11 3 3
A nemzeti-patriótizmusnak hallatlan lemaradása van a társadalommérnökség nevű tantárgyból.
Az első pont az lenne: az erő mindig CSAK az utolsó megoldás.
A minőség lehet az egyedül győztes médiatechnológia.
Pl.: az, hogy Jakab Ferenc NEM szerepel a polgári médiában, HATALMAS, ORBITÁLIS HIBA.
És a Jakab Ferencek, a hiteles szakemberek úgyszintén hiányoznak.
Helyettük ugyanaz az 5-6 politikus magyarázza a háttértudást igénylő SZAKMAI kérdéseket.
Így nem fog bővülni a polgári szavazótábor, viszont szűkülni: BIZONYOSAN.
Helyettük átvette a kezdeményezést és a maga szempontjából ügyeskedik vele az ATV, no meg a botrányvezérelt kollaboráns Soros-sajtó.
Ugyanaz a probléma, mint a futballakadémiáknál: alapsémákat használók nevelnek felszínes "futballistákat"..., pontosabban a nevelnek helyett: torzítanak.
A lényeg a részletekben van, ezeket kellene kibontani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés