Megnőtt a családon belüli erőszak a lezárt Franciaországban

2020. március 28. 7:57
A tervek szerint az áldozatok gyógyszertárakban kérhetnének segítséget.

A családon belüli erőszak egy hét alatt több mint 30%-al megnőtt Franciaországban, miután az ország bezárkózott a koronavírus-járvány terjedésének lassításáa miatt – írja a Euronews. A zárolás aggasztó következményeiről Christophe Castaner, francia belügyminiszter számolt be egy csütörtöki interjúban. A családon belüli erőszakról szóló jelentések szerint az úgynevezett francia „csendőr-zónákban” 32%-al, Párizsban pedig 36%-kal növekedett az esetek száma. Hozzáteszik, hogy az adatok nem a teljes francia területről származnak, mivel Franciaország „csendőr-zónája” csak a több mint húszezer lakosú városokat tartalmazza.

A zárolás arra kényszerítette az embereket, hogy otthon maradjanak, növelve ezzel a családon belüli erőszak kockázatát – írják. Castaner elmondta, hogy új intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy az áldozatok segítséget hívhassanak a lezárás során. Az áldozatok gyógyszertárakban hívhatnak segítséget – részletezte a belügyminiszter: „Egy családon belüli erőszakban szenvedő nőnek képesnek kell lennie arra, hogy segítséget hívjon, ha a férj nélkül menne a gyógyszertárba.” Hozzátette, hogy egy kódrendszert is lehet kidolgozni azon áldozatok számára, akik az erőszakos házastársukkal együtt mennének a gyógyszertárba. Ilyen kódrendszert már alkalmaznak Spanyolországban – írja a portál. 

(Nyitókép: Nejlonzsákot a fejére húzva védekezik a koronavírus ellen egy férfi, aki könyvet olvas a párizsi Eiffel-torony előtt 2020. március 22-én.)

 

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Isztam buli egyezmény!

Vigyázat! A Lügenpressenek ki van adva:
1. Tagadni a család segítő, erőt adó közösség szerepét.
2. Hangsúlyozni, hogy a család leginkább a bántalmazás veszélyes melegágya.
+ haladó szint:
3. A szívesen együttélő emberekből álló, bántalmzás nélkül család is egy elítélendő és felszámolandó közösség, mert a nemi egyenlőtlenségek, a nacionalizmus, a rasszizmus továbbélésének fertőző közegét képezi.
4. A családon kívül élők, a hajléktalanok, a fogvatartott elítéltek létezése is amellett szól, hogy az egyenlőség elvének megfelelően mások sem élhessenek családban.

Dodóval csak nem tudtok lejönni a szerről...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés