Hír TV: Telefonon magyarázkodik Jakab Péter

2020. március 28. 22:25
Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a Hírtv. Az automata hívás során Jakab Péter kritizálja a kormányt és további intézkedésekre szólítja fel. Schiffer Amdrás az LMP korábbi elnöke szerint: tragédia hogy az ellenzék nem támogatta a javaslatot.

A Jobbik elnöke azt követően, hogy a párttársaival nem szavazta meg a koronavírus elleni védekezésről törvényt, egy videóüzenetben arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy módosítsák azt, hogy számukra is elfogadható legyen.

A Jobbik elnöke most pedig telefonos tájékoztató kampányba kezdett, amiben a világszerte már több tízezer halottat követelő járvány kapcsán viccesen megjegyzi: ő még nem kapta el. A hangfelvételen Jakab a kormányt kritizálva további intézkedéseket ígér az embereknek.

„Azt javasoltam Orbán Viktornak fogadjon el 3 hónap rendkívüli felhatalmazást, hogy gyors döntéseket tudjon hozni az ön védelmében. Miniszterelnök úr sajnos ezt nem fogadta el helyette azt kérte addig kormányozhasson egyedül ameddig csak akar. Pedig most nem a hatalom a fontos, hanem az ön biztonsága” – mondja Jakab Péter a hívás folyamán.

A Jobbik közleményében azzal indokolta a telefonos kampányt, hogy így a szükséges információkat könnyebben el tudják juttatni szavazóikhoz és hatékonyabban rá tudják őket venni az otthon maradásra.

A parlamenti négyötödre nem Orbán Viktornak, hanem a teljes politikai megegyezésre az országnak lett volna szüksége –fogalmazott Schiffer András. Az ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP alapítója az ATV-ben azt mondta, az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn a felhatalmazási törvényt, hogy a kormány élni tudjon felelősségével, és teljes cselekvőképességgel felvértezve próbálja meg a védekezést irányítani.

„Hitler egyenlő Orbán egyéb ilyen baromságokat lődöztek az éterbe a hétvége folyamán, miközben Magyarországnak arra lenne szüksége, hogy a járványügyi intézkedések tekintetében nem 2/3-os, 4/5-ös, 5/5-ös egyetértés legyen, a gazdaságvédelmi beavatkozások tekintetében tehát, hogy pont ott kell e segíteni, meg úgy, és ilyen eszközökkel, amilyennel, abban nemcsak hogy a kormány és ellenzék között van helye a vitának, hanem normális esetben az ellenzéki pártok is erről mást kellene, hogy gondoljanak. De maga a járványügyi intézkedések tekintetében létszükséglet hogy teljes konszenzus legyen” – mondta Schiffer András, ügyvéd, volt országgyűlési képviselő. 

Schiffer András tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül az ellenzéknek pártpolitikai érdekektől elszakadnia.

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem ne próbáljon felhívni! Ne próbáljon a házamhoz jönni, mert agyonütöm!

Orbán ezt elolvassa, és szégyenkezve elkullog.

Aszongya Jakab, úgy legyen módosítva a törvény, hogy a jobbiknak jó legyen:-))))))
Csalódnia kell, mert a törvény úgy lesz megszavazva, hogy az Országnak jó legyen!

Aki veszélyhelyzet teremt az nem más, mint az ellenzék.
Ennek elsődleges oka pártpolitikai. A Fidesznek immár háromszor van kétharmada, amely miatt az ellenzék labdába sem tud rúgni. Azonban minden áron kormányt akar buktatni, ezért megkísérli ellehetetleníteni a kormány intézkedéseit. Erről szól ez a négyötöd szavazás elmaradása is.
Utólag rájöttek, hogy hibáztak és megpróbálnak mosakodni. Schiffer András állítása is billegő, amolyan ravasz ügyvédi polemikus megfogalmazása.
Lásd! Arany János Fülemile c. költeményét.

Az a baj, hogy a politikusaitok, a szélsőségeseitek követeléseit hajtják végre. Annyi eszetek sincs már, hogy észrevegyétek, hogy a billegők kellenek nektek, és nem a szélsőségesek.

Hülye. A képviselőt különleges jogok illstik meg. A virus viszont nem jártas a jogban. Nincs rá garancia, hogy 20 nap múlva lesz parlament.

Hát, határozottan aszongyák, hogy vészhelyzet van. és ezért van szükség különleges jogrend bevezetésére. Örülök, hogy segíthettem.

Egyébként maradt még hírmondónak 1 ismerősöm, aki még mindig valamennyire az ún. Jobbik felé hajlik.

Na most még ő is szabályosan kiakadt a Jakab-féle telefonon...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés