Politika helyett összefogásra és együttműködésre van most szükség!

2020. március 27. 13:23

Kovács Zoltán
Facebook
Kicsit több szolidaritást várunk ahelyett, hogy akadályoznak minket, magyarokat a védekezésben.

„Semmi újdonság nincs abban, amit a koronavírus-járvány elleni további lépésekről szóló törvényjavaslat bírálói tesznek, jelen helyzetben azonban mégis mélységesen megdöbbentő és kiábrándító a viselkedésük. Az elmúlt tíz évben többek között vizionálták már a »cenzúra új korszakának hajnalát«, »a sajtószabadság halálát«, de aggodalmukat fejezték ki a bírói hatalom függetlenségével, illetve a »fékek és ellensúlyok« rendszerével kapcsolatban is. De volt Magyarország már Európa »rothadó góca« is egyes, méltán hírhedt forgatókönyvírók szemében. Időszakonként visszatérően szembesülünk az antiszemitizmus üres vádjával azok részéről, akik arra sem veszik a fáradtságot, hogy megvizsgálják, mi mindent tett az Orbán-kormány a magyarországi zsidó közösség támogatásért.

Ezek fényében már nem is csodálkoztam azon, hogy ezen a héten milyen botrányos állítások láttak napvilágot a kormány által a Parlamentnek benyújtott, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében további szükséges intézkedéseket megfogalmazó törvényjavaslattal kapcsolatban. Olyan felelőtlen állítások hangzottak el, mint például az, hogy magyar újságírók könnyen több éves börtönbüntetést kaphatnak.

Azzal ellentétben, amit a Magyarországgal kapcsolatos rosszindulatú és csúsztató jelentések már egy teljes évtizede állítanak, itthon még mindig demokrácia van, a sajtó szabad, és a járvány kitöréséig országunk az EU egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága volt.

Mindazok után, amit az elmúlt tíz évben láttunk és kaptunk, tényleg nincs min meglepődnünk. Most mindannyian az évszázad legsúlyosabb világjárványával vagyunk kénytelenek szembesülni, minden ország egy ismeretlen ellenséggel küzd. A magyar Kormány pedig mindent megtesz azért, hogy lassítsa a vírus terjedését, megóvja a lakosságot és életeket mentsen. Éppen ezért kicsit több szolidaritást várunk ahelyett, hogy akadályoznak minket, magyarokat a védekezésben.

Politika helyett összefogásra és együttműködésre van most szükség!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés