Orbán fentről jövő államcsínye

2020. március 27. 15:32

Csekő Balázs
Der Standard
Magyarország kettős válság előtt áll.

„A miniszterelnök eheti parlamenti felszólalásában adott egy kis ízelítőt abból, ami Magyarországra vár. »Önök nélkül is megoldjuk a válságot« – mondta az ellenzéki képviselőknek. A parlament ugyanis gyorsított eljárásban már hétfőn négyötöddel elfogadhatta volna a törvényt a házszabály módosítását követően. A szükséges szavazatmennyiség viszont nem jött össze, de Orbán lépése – a szavazás elbukása – így is sikerült. A szavazásra ugyanis nem volt szüksége, ez csak a műsor része volt. Jövő kedden az orbáni kétharmad úgyis elfogadja majd a törvényt. A bukás csak azt szolgálta, hogy a kormány propagandagépezetét aktiválni tudják, és ezzel az ellenzéket »a vírus oldalára« állíthassák.

A törvényjavaslat ellen a civiltársadalom tiltakozik. Miután ebben a koronás időben a tömegtüntetések nem engedélyezettek, a javaslat ellenzői az interneten mozgósítanak. Két napon belül több mint nyolcvanezren írták alá az »Ellenezzük a felhatalmazási törvény elfogadását« nevű online petíciót. Orbán bizonnyal tudomásul veszi majd a tiltakozók követeléseit, de a terveit ezek sem fékezik meg.

A világjárvány az Achilles-inán találta el az Orbán-kormányt. A kiéheztetett egészségügy évek ótán katasztrofális állapotban van. A Covid-19-es megbetegedések számának növekedésével az egészségügyi ellátórendszer napokon belül összeomolhat. Ezt a tényt Orbán is ismeri, nem is hiába küldte a hadsereget Magyarország utcáira, és helyezett 140 állami és magántulajdonú »kulcsfontosságú vállalkozást« katonai felügyelet alá. Ide tartozik a paksi atomerőmű, a MOL olaj- és gázkonszern, ezeken kívül pedig bankok, a tőzsde, a közművek, a Bosch, az Auchan, a Tesco, a Spár, és a Deutsche Telekom leányvállalata, a Magyar Telekom.

A miniszterelnökkel szembeni elégedetlenség a következő időszakban növekedni fog, az egészségügy területén hozott rossz kormányzati döntések okozta lakossági frusztráció pedig a felszínre kerül majd. Magyarország kettős válság előtt áll, amit semmi esetre sem lehet lehetőségként értékelni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint megbukik az Orbánbasi!
Azt hittem, hogy már tegnap volt a holnap lesz.

Nem Bécsben írták..

Rosszul tudod, a katonaság azért van kint, ha látnak az utcán egy gyereket, aki nem a távoktatás szerint ül a gépe előtt, azt be kell pofozniuk az iskolába.
Következő büntetésként ezeket a gyerekeket a Lendvai Ildikó tanítja.
A katonaság arra is kell, hogy ne tudjanak a gyerekek kimenekülni a Lendvai fejsipítós órájáról.


Wishful thinking a javából.

Tévedsz, ha azt hiszed hogy Orbán csak Magyarországot akarja! Európát, sőt, az egész világot!
Az űrközpont is épül....

Válaszok:
hátakkor | 2020. március 27. 16:12

Orbánbasi az ET-t készül megpuccsolni nyilván..

Válaszok:
rezvez | 2020. március 27. 16:46

Cseka Balázs azért idáig még nem ment el:

Mi nem folytatunk háborút egyes emberek ellen. Mi a burzsoáziát semmisítjük meg, mint társadalmi osztályt. A vörös terrornak ez a lényege. - Martin Latsis, lett származású Cseka vezető.

Háborúkban a hátországi bomlasztókat tarkólövéssel intézték el.

Nem csak ET-t, Supermant is.

Ez a sokadik kívülről jövő kuvikoló cikk, "csak" az a baja, hogy semmi köze a valósághoz. Újdonság, hogy még jövendöl is.

Egy újabb libsi, aki a vírusnak szurkol.

Soros kis bécsi ügybuzgó spiclije, Csekő elvtárs.

https://twitter.com/balazscsek..

Mi az a civiltársadalom?

Lehull az álarc. Kiderül, ki minek, kinek drukkol. Ez háború, világossá válik, ki hová áll, a vírus, v. az ellene intézkedő magyar állam mellé, és ez rajta fog ragadni.

A helyzet egyelőre jobb, mint Dél-Európában. Reméljük, így is marad. A verbális vírus mellé állás nem igazán büntethető, pláne Pestről Bécsbe.

Hajrá V4, hajrá Magyarország! Reménykedjünk, h. jön a meleg és a vírus saját dugájába dől, addig is maradjunk otthon, a városokban talán könnyebb is a napi bevásárlásokat összevonva végezni. Biztos van annak is kockázata, ha több önként karanténozó család összefog, de a kimozdulásokat valahogy minimalizálni kell.

Egyszer ennek is vége lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés