A koronavírus megmutatja, hogy itt az ideje a család eltörlésének

2020. március 27. 16:54

Sophie Lewis
Open Democracy
Jobbat érdemlünk, mint a család.

„És harmadszor: mégha a nukleáris család nem is jelent közvetlen fizikai vagy mentális veszélyt valaki személyére – úgy mint a házastársak bántalmazása, a gyerekek megerőszakolása, vagy a queer-bashing –, a család, mint a társadalmi reprodukció formája még mindig egy kalap szar. Meghatározza a genderünket, a nemzetiségünket és a rasszunkat. Arra nevel, hogy a produktív munka norma. Arra nevel, hogy azt higgyük, individuumok vagyunk. Minimalizálja a tőke költségeit, miközben maximalizálja azt a munkamennyiséget, amit az emberi lények a létfenntartáshoz elvégeznek (aprócska, és abszurd módon saját konyhával és mosatlannal felszerelt dobozkák milliárdjaiban). Úgy zsarol bennünket, hogy azt higgyük: a szeretet és gondoskodás számunkra elérhető egyetlen forrásán kívül máshonnan ezek nem is eredhetnek.

Jobbat érdemlünk, mint a család. És a koronavírus időszaka kiváló alkalom az eltörlésére. Anne Boyer örökké ragyogó szavaival élve: »Most már meg kell tanulnunk jót tenni idegeneknek is. Most már úgy kell élnünk, hogy élő bizonyítéka legyünk annak, hogy a rákos beteg, az idős ember, a fogyatékos ember, és azoknak az életében is érték van, akik felfoghatatlan körülmények között, tömegben és veszélyben élnek«.

Még nem tudjuk, hogy képesek leszünk-e a kapitalizmusnál jobbat kitalálni a járvány és az azt követő depresszió romjain. Csak azt mondhatom bizonnyal, hogy 2020-ban a családok A Család ellen, és az otthonok és Az Otthon ellen című vitáknak egyre intenzívebben kell zajlaniuk.”

(Az írás először magyar fordításban a Tűzfalcsoport oldalán jelent meg.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 333 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a röhej, hogy ezek a Huxley Szép új világából előbújt fasiszták önmagukra úgy tekintenek, mint makulátlan, hamisítatlan humanistákra.

A híres filantróp bácsi anyaszomorító feminácija.

Csak a szokásos libsi féregkedés. Az anyjukat is megbasznák egy ló hátán a kattintásért/figyelemért cserébe.

Ugye érzed, hogy mennyire nem normális a megszólalásod? Persze ezen itt senki nem lepődik meg.
Egyébként mire kellene gombot varrni? Erre az elmebeteg szófosásra? Bár, én azt gondoltam, hogy ez még neked is túlzás. De, hogy is lehettem ilyen naiv?

Ez a nő akkora barom, hogy az ember nem hinné, hogy ilyen a valóságban létezik. És még csodálkozunk, hogy a sors egy kicsit megdádáz minket?

Higgyétek el, komolyan gondolják.
Az ember mindenre kapható, aztán később már hiszi, hinnie kell a cselekedeteinek helyességében, máskülönben beleőrülne.
Mint ahogy sokan le is nullázódnak közülük , idegi szinten.
Végül, ha utánaszámolunk, a spekuláns bankoligarchia számára ez a legolcsóbb megoldás a globalizmus védelmére.
Lejáratni, aki a kapitalizmus ellen szól, egyszersmind kivetíteni a releváns bírálókra, hogy ellenük minden kritika: bolond.. .

Barom, 3000 német tudóst hajóztattak át a nagy vizen 1945-ben, köztük WvBraunt.
Persze, a te agyadban Hitler mindet kinyíratta.

Hülye is meg Trockíj (Bronstein) elvtárs tanainak híve.

Istenem, megint egy tendenciózus mandi cikk, a világ legdivatosabb ideológiájának ellehetetlenítésére.
Én azt mondom, hallgassátok Sophie Lewist élőben a család kinyiffantásáról és döntsétek el magatok, ez egy baszatlan leszbikus tyúk, vagy egy kábítószerről többször lejött ideológus...

https://www.youtube.com/watch?..

Mazochista gourmandoknak küldenék egy laza 40 perces standupot Sophie Lewis-től. Aki rászánja az időt, rájöhet a család kiiktatása csak egy fejezet a művésznő repertoárjában. Amit a terhességről mint elidegenítő munkáról és a magzatról mint kizsákmányolóról mond, az még TGM-nek is könnyeket csalna abba az üres filozófus üvegszemébe...

https://www.youtube.com/watch?..

A Soros Gyuri bácsi által is finanszírozott angol openDemocracy portálnak, ahonnan Sophie Lewis arcoskodik, évi majd tízmillió látogatója van. Onnan nézve a mandi nem is létezik..

Nálunk a család egészséges és működik, a szeretetről,az egymásra figyelésről szól, a boldogság legfőbb forrása, lelki szegények, akiknek ez nem adatik meg......sajnálom őket.

Istenkém! Hogy mennyire nem értesz semmit a csőlátásod miatt. Nem baj. Én kérek elnézést.

Azért a mandi kicsit utána nézhetett volna a szélsőbalos, nemzetellenes, és szélsőséges feminista Sophie Lewis munkásságának. A család tagadása a terhesség mint elidegenítő munka, a magzat kizsákmányoló jellegéből levezethetően az abortusz teljes liberalizálása és a béranyaság elképesztő újragondolásának következménye ennél a picsánál. A végső cél olyan kommunák kialakítása, ahol a genetikailag idegen babát az önként vállalkozók béranya módjára hordanák ki, és azok nem az anya, hanem a közösség gyereke lenne, így elkerülve a rassz-nemzet-rokonság elavult fogalmait. Ha jól látom, tulajdonképpen férfiak sem kellenének ha egy spermabankot kirabolnának a harcos amazonok- amiről Merle disztópikus férfiak nélküli világa ugrik be (Védett férfiak). És nincsen üldözési mániám de megjegyezném, a koronavírus halálos áldozatai között szignifikánsan több a férfi...

Mondjuk leírta. És volt magyar (nem a mandinál), aki elég fontos szövegnek találta ahhoz, hogy lefordítsa. Akkor? Valakik így gondolkodnak. Gondolom én, ois, hogy nem a többség, de az illetők annyira már nem szégyellik a dolgot, hogy befogják a szájukat.

Rákos.
https://www.vice.com/en_us/art..
sophie-lewis-feminist-abolishing-the-family-full-surrogacy-now

She had been diagnosed with stage 4 cancer in March

Ez valami abszurd novella?

Az azért elgondolkodtató, hogy a buzik reklámozásáról 20-25 éve
ugyanilyen egységesen gondolkodott a közvélemény, mint erről a
tetűről a fórumtársak most. Nagyon oda kell figyelni az ilyen
felütésekre! Mire buzinak lenni kötelező lesz, addigra a posztban
szereplő gondolat már át fogja szőni a fiatalok agyát.

Hülyékkel kár foglalkozni.
Nekem az is elég lenne, ha a lölőzést abbahagynák és elszámoltatnánk az egész bandát.

Tökéletesen egyetértek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés