Mintha Orbán felismerte volna, hogy a vírussal szemben ő is tehetetlen

2020. március 26. 22:08

Janisch Attila
Magyar Narancs
Próbálja bezsebelni a hatalmat korlátlan időre. Mi meg közben majd megbetegszünk, szenvedünk, meghalunk.

„Kétségbeejtő a helyzet Olaszországban, Spanyolországban. S mi még csak úton vagyunk valamiféle összeomlás felé anélkül, hogy a járvány magyarországi kibontakozásának és az olaszországihoz hasonlóan tragikus tetőzésének a megelőzésére, megakadályozására bármiféle igazán hatékony kormányzati intézkedés történne.

A háttérben – sőt, mérhetetlen cinizmussal nagyon is az előtérben – politikai játszmák folynak. Az egyre jobban elszabaduló, minden (már így is alig meglévő) demokratikus gátját levetni próbáló kormány és az ellenzéke szkanderoznak.

Mintha Orbán felismerte volna, hogy a vírussal szemben ő is tehetetlen. Márpedig, ha alulmarad ebben a küzdelemben, az a politikai bukásához is vezethet 2022-ben, ezért most próbálja bezsebelni a hatalmat korlátlan időre. Mi meg közben majd megbetegszünk, szenvedünk, meghalunk.

Egy vasárnapi televíziós műsorban perceken át nyomatták a kormányzati talpnyalók – mind harminc alattiak persze –,hogy milyen megrettenve látták, hogy az utcákon csak az öregek kóborolnak, csak öregek állnak sorba a gyógyszertárak,a postahivatalok előtt. Elővillant belőlük a szánakozó együttérzés látszatába nem túl gondosan becsomagolt megvetés. Úgy tűnik, megvan az új ellenség: a nyugdíjért,ingyenes utazásért, öregkori segélyekért, kórházi ellátásért kuncsorgók. Most, hogy a migránsok már nem tényezők, mert lezárva az ország, lezárva Európa, a honi populációban kell megtalálni a mindenért felelős, a mindenért hibáztatható, a minden bajok okozója népséget. Na, ezek leszünk mi, hatvan felettiek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 194 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Istenem!
Demszky után egy újabb melodráma. Mivel érdemeltük ki ezt, mandisok?

Szegény, agyvérszegény......

"Úgy tűnik, megvan az új ellenség: a nyugdíjért,ingyenes utazásért, öregkori segélyekért, kórházi ellátásért kuncsorgók."

Nem tudom, az nem zavaró, hogy eddig meg azt nyomattátok: a Fidesz fő szavazóbázisa a nyugdíjas szavazó, és ezért keresi Orbán a nyugdíjasok kegyeit. Most, szerintetek, (gyengeelméjűek), Orbán a nyugdíjasokat (vagyis a szavazóbázisát) támadja. Jó hülyének lenni? Legalább tudnátok magatokat követni, hogy mit hadováltok össze-vissza. Legalább írjátok fel egy kockás füzetbe, hogy mikor mit hazudtatok!

Orbán Viktor már a pénzügyminiszternek is korlátlan hatalmat ad? Szörnyű ez a diktatúra! :-)

,,A Kormány 69/2020. (III. 26.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzetben a költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozó eltérő szabályokról címmel jelent meg a kormány döntése csütörtök éjszaka.,,

Részlet

,,az Országvédelmi Alap, a Rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalék, valamint a Központi Maradványelszámolási Alap (a továbbiakban együtt: tartalék-előirányzatok) felhasználására vonatkozó szabályokat azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a tartalék-előirányzatoknak a humánjárvány megelőzéséhez, illetve következményeinek elhárításához, valamint a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásához szükséges felhasználásáról a Kormány helyett - a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs intézkedései alapján - az államháztartásért felelős miniszter dönt.,,
A rendelet pénteken hatályba is lépett.
Forrás: portfoli.hu

Ez a "próbálja a hatalmat bezsebelni" hadova nagyon gyenge. Mivel a válság katasztrofális a gazdaságnak, a válsághelyzet feloldása elsősorban Orbán érdeme., amiből még politikailag is több de legalább ugyanannyi hasznot tud húzni, mint a szükségállapot végtelen fenntartásából.

Kétségbeejtő, tényleg. Milyen intézkedésekre gondol ez a baromarcú, ami még nincs? Jó, kijárási tilalom, de egyrészt az is lesz, másrészt meg aki ilyen seggfej, az utána is leírja, hogy "nincsenek hatékony kormányzati intézkedések". Medve anyám...

Na, előkerült ez az orángután is. Pont a Narancsba való, ebbe a liberális majomketrecbe.

Egy állat, barom.

Az idősek meg megpróbálhatnának arra koncentrálni, h. valahogy eljusson a boltból, patikából az otthonaikba, ami kell.

Az önkormányzat, a házhoz szállító CBA segít. Az orvos fiunk fölajánlotta, nem közelről, h. ha hézag lenne, bevásárol, a szatyrot a keritésre akasztja, mert ő azután bőven fertőzhet is, akár.

Érdemes vigyázni, ez viszonylag gyors, de nagyon nem szép halál.

Tisztelet, köszönet a dolgozva helytállóknak és reménykedjünk, h. belátható időn belül lecseng a vész.

Mindig a szegények, a tanulatlanok szívnak, ez tragikus, de tény, mert azért számgép nélkül minden lehetőség lefagy.

Pontosan így van ahogy mondod. Nekem is vannak ismerőseim , sőt rokonom is, akik értelmes diplomás emberek, nem is voltak a szó igazi értelmében komcsik, de jó állásuk volt az előző rendszerben. Mindenen fanyalognak aki Orbánnal kapcsolatos, de nem tudják, hogy miért? De! Mondok egy példát. Amikor beszélgettünk, valamire azt mondta, hogy: "amíg Orbán el nem veszi ezt is". Erre azt kérdeztem, miért "mit vett el"? Erre zavart dadogás a válasz. Majd a beszélgetés vége felé kiderült, hogy milyen "szerencséje volt", hogy a felesége el tudott menni 40 év munka után nyugdíjba, és nem kellett kivárni a hatvanakárhány évet! Ja... mondom ez az amit elvett az Orbán? Nagy csend volt a válasz. Ez van. Nem tudnak a valóságban élni. Csak az számít, hogy hova tették le a "voksukat" egyszer, és az egy életre szól, történjen bármi!. És közben szajkózzák az "átévés, és ertéeles" mantrákat. Reménytelenek!

Igen. Ez találó gondolat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés