Az OTT-ONE 500 lélegeztetőgépet vehet Kínából

2020. március 26. 19:17
Az erről szóló megállapodást csütörtökön kötötték meg a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM).

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a KKM a teljes összeget, nettó 4,7 milliárd forintot előre kifizeti az OTT-ONE részére. A megrendelt lélegeztetőgépek a második negyedévben érkeznek – írták.

A közlemény szerint a vásárlással az OTT-ONE ki tudta aknázni a közelmúltban kiépített kínai kapcsolatait. A megbízás értéke magasabb mint a társaság tavalyi teljes bevétele – írták.

Az OTT-ONE 2010 óta a BÉT kibocsátója, részvényeit a standard kategóriában jegyzik. Árfolyama 122,4 forinton zárt csütörtökön, az elmúlt egy évben 89 forint és 293,5 forint között mozgott. Az informatikai szolgáltatásokkal, digitális fejlesztésekkel foglalkozó társaság árbevétele tavaly meghaladta a 2,8 milliárd forintot, nettó eredménye pedig a 204 millió forintot.

(MTI)

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is csak egy újabb Fidesz-trükk.
Meg akarja szerezni a hatalmat.
Ja, hogy az övé.
Az nem számít, mert most a Fidesz és az Orbán önmagát akarja megdönteni.

Kifáradtak a DK agg napi frontemberei, sem értelem, sem humor, az ember már el sem olvassa a firkálmányaikat. Már csak arról kellene leszoknia néhány konzervatív kommentelőnek, hogy ezekre a primitív emberkékre reagál.

2017.12.14. 07:48

Rafinált cseh brókerek vetettek szemet a most még német tulajdonú, de eladás előtt álló erőműre. Az állami MVM is pályázik, de az egyszer már visszalépett Mészáros Lőrinc a csehek oldalán tűnhet fel.
Az erőműbe bevásároló új társaság, a Mátra Energy Holding Zrt fele-fele részben a Mészáros egyik magántőkealapjához tartozó Status Power Kft. és a prágai EP Power Europe a.s. tulajdona. A fővárosi hőerőműben 2015 júniusától részvényes EP Hungary egy projekttársaság, amely közvetetten a cseh Energeticky Prumyslovy Holding a.s. kizárólagos irányítása alatt áll, ennek a cége a Mátra Energy részvényese is.
amennyiben tényleg összeáll a tervezett EPH-Mészáros Lőrinc együttműködés, és a feleknek sikerül is megszerezniük a Mátrai Erőművet, akkor ki fogja ügyesebben kihasználni ezt a lehetőséget. Az EPH pénzügyesei és jogászai nagyon dörzsöltek, ezt már számtalanszor bizonyították.
Arra a felvetésre, hogy nem fogják-e az erőművi világban tapasztalt csehek keresztbe lenyelni Mészáros Lőrincéket, az a válasz, hogy bár személyesen Mészáros nem ért ehhez a területhez, de körülötte már felállt egy olyan csapat és kialakult egy olyan tranzakciós tudás, amely segíthet megvédeni a magyar érdekeket.

Úgy érted kommunista gazdáid már akkor tudták, hogy jön a koronavírus?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés