Vihar előtti rend

2020. március 25. 7:18

Pálfalvi Milán
Facebook
Bíznunk kell egymásban, és bíznunk kell abban, hogy a megelőzés működhet, ha elfogadjuk annak szabályait.

„Hiába sokat hangoztatott közhely, hogy minden megpróbáltatást könnyebb úgy kezelni, ha előtte felkészülünk rá, a magyarországi védekezés a koronavírus-járvánnyal szemben mégis éppen ezen, a felkészültségen fog múlni. Már most is ezen múlik. Minél hamarabb és minél szélesebb körben alkalmazkodunk, annál kevésbé és annál rövidebb ideig vesz majd igénybe minket, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését.

Az emberek reakciói és a hozzáállásuk is változik. Jó látni, hogy nem ragaszkodnak félinformációk alapján kialakult rossz válaszokhoz, hanem pozitív szereplői akarnak lenni az elkerülhetetlen folyamatnak, és inkább a megelőzésre fordítják az energiákat. Változtatnak miután felmérik saját felelősségük súlyát, és önkéntes vállalásokat tesznek, mert tudják, rajtuk is múlhat veszélyeztetett honfitársaink élete, mindannyiunk egészsége. Ez jó és becsülendő! A vihar előtti rend ugyanis megóvja az országot attól, hogy később roskadoznia kelljen a kezelhetetlenné váló terhek alatt. Ez pedig mindannyiunk érdeke.

Bíznunk kell egymásban, és bíznunk kell abban, hogy a megelőzés működhet, ha elfogadjuk annak szabályait. Ez most életeket menthet és csökkentheti az ország későbbi terheit. Nehéz idők jönnek, ami alkalmat ad arra, hogy bebizonyítsuk közösen, Magyarország képes jól kezelni a helyzetet. Alakítsuk ki a vihar előtti rendet! Ki-ki a maga portája körül, és ott, ahol erre jószóval hatással lehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés