Macron hatalmas befektetést ígér a francia kórházaknak – a járvány vége után

2020. március 25. 21:56
Már most foglalt a franciaországi lélegeztetőgépek több mint harmada.

Átfogó rövid- és hosszútávú stratégiát ígért a koronavírus elleni küzdelemben szerdai sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron francia elnök – írja a France24 angol kiadása. 

Az Ellenállás kódnevű „hadművelet” keretében a francia hadsereget is bevetik majd, hogy így támogassák a szállítmányozást és az orvosi ellátást. A tengerentúli francia területeken helikopterekkel szállítják majd a betegeket – jelentette be Macron a kelet-franciaországi Mulhouse-ban.

Macron azokhoz is szólt, akik kritizálják a párizsi kormányt a vontatott reakciója miatt. Az elnök azt mondta, hogy most nemzeti egységre van szükség, és kritizálta azokat, akik meg akarják osztani a franciákat, mikor a legfontosabb feladat a vírus elleni küzdelem volna. Megismételte: Franciaország háborúban áll a koronavírussal. „Ez még csak a kezdet. De végigcsináljuk, nem adjuk meg magunkat, mert erősek vagyunk” – jelentette ki a francia köztársasági elnök.

Emmanuel Macron arról is beszélt, hogy az elmúlt évek költségcsökkentései után masszív új befektetési tervekre van szükség a közkórházak számára. A múltbeli megszorítások ugyanis nagyon megnehezítik a vírus elleni küzdelmet Franciaországban. „Ha vége ennek a válságnak, masszív új befektetési terveket hozunk, és jobb életpálya-modelleket alakítunk majd ki az egészségügyben” – ígérte Macron.

Franciaországban jelenleg napi 21%-kal nő a koronavírusban elhunytak száma. A francia hatóságok szerdán 231 halálesetet jelentettek, összesen pedig már 1300-nál is több áldozata van a járványnak. Az országban jelenleg 25 233 koronavírusos fertőzést tartanak számon, és 2800-nál is többen vannak azok, akik lélegeztetőgépes ellátást is igyénelnek. Franciaországban jelenleg 8000 lélegeztetőgép működik, vagyis a gépek több mint harmada már most foglalt.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés