Hidvéghi: Kiábrándító az EP járványügyi ténykedése

2020. március 25. 16:53
Liberális és baloldali politikusok ebben a helyzetben is Magyarország támadásával és kioktatásával vannak elfoglalva – fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

A türelmem utolsó cseppjére is szükség van ahhoz, hogy nyomdafestéket tűrő módon reagáljak a történtekre. Elképesztő ugyanis, hogy mi minden energiánkkal a polgárok védelmén, a járvány leküzdésén dolgozunk, míg liberális és baloldali politikusok ebben a helyzetben is Magyarország támadásával és kioktatásával vannak elfoglalva. Ilyen politikus Juan Fernando López-Aguilar, a LIBE spanyol szocialista elnöke is” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi (LIBE) Bizottságának elnöke nemrég közleményben bírálta a hazai koronavírus-törvényt. A Fidesz EP-képviselője emlékeztetett, hogy egykor López-Aguilar volt az, akinek a fejéből kipattant a migrásvízumok ötlete, az erről szóló EP-jelentést ő jegyezte, így nem újdonság, hogy bírálja a magyar kormányt.

Szokták mondani, hogy bajban ismerszik meg a barát. Véleményem szerint ez egy-egy intézményre is igaz lehet. Az Európai Parlament eddigi járványügyi ténykedése ugyanis minden képzeletet alulmúlt. Egyszerűen kiábrándító! Segítség helyett kioktatást kapunk az EP-től” – hangoztatta Hidvéghi Balázs, egyúttal arra figyelmeztetve: pedig az Európai Unió jelenleg történelmi lehetőség előtt áll, bizonyíthatná, hogy igenis képes segíteni, hozzá tud tenni a tagállami intézkedésekhez. – Nyilvánvaló, hogy Olaszország és Spanyolország óriási bajban vannak. Az olaszoknak mégis Oroszország, és a náluk nagyságrendekkel szegényebb Kuba nyújt segítséget. Brüsszelnek is inkább ezen kellene dolgoznia – szögezte le az EP-képviselő.

A hazai törvényjavaslattal kapcsolatban elmondta: mivel a járványhelyzet kiszámíthatatlan, a kormányoknak előre kell gondolkozniuk, mindenkor döntésképesnek kell lenniük” – jelentette ki Hidvéghi a hazai törvényjavaslattal kapcsolatban. „Az uniós államok nagy része is épp emiatt hoz a magyar javaslathoz hasonló döntéseket” – tette hozzá. A magyarországi ellenzék mindeközben nem tud felülemelkedni a saját korlátoltságán – mondta Hidvéghi Balázs, egyúttal megerősítve, hogy a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja levélben fordult David Sassoli EP-elnökhöz, hogy a politikus utasítsa rendre az egészségügyi-gazdasági válsághelyzetben is Magyarországot támadó képviselőket.

Ahogy már mondtam, most mindenkinek az európaiak védelmén kell dolgoznia. Csak remélni tudom, hogy az unió végül állni fogja a sarat és nem merül el az olyan mondvacsinált és felesleges politikai csatározásokban, mint amilyen a LIBE-elnök levele volt” – húzta alá Hidvéghi Balázs.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Liberális és baloldali politikusok ebben a helyzetben is Magyarország támadásával és kioktatásával vannak elfoglalva"
Idiótáktól ez természetes. Nyilván a magyar ellenzék felhívta a figyelmüket, hogy figyeljenek nagyon, mert Orbán TEJhatalmat akar! :DD

Olyan szétesőnek érzi az ember.
Nagyon csendben vannak, néha rúgnak egyet.

Persze, a járványt majd a liberális, demokrata, jogállami ráolvasás fogja megszüntetni, nem a határozott cselekvés. Még azt sem tudjuk, holnap mi lesz, nemhogy azt, mi lesz három hónap múlva, lesz-e egyáltalán határozatképes parlament? Kétségtelen, hogy a járvány megfelelő kezelése Orbán megítélését fogja növelni, de a fiaskó is őt fogja maga alá temetni. Az ellenzéknek nyilván az utóbbi az érdeke, akkor is, ha semmi rosszat nem tételezek fel. Azért, mert ők most kompetencia és cselekvés tekintetében a pályán kívül vannak. Most minden országban a kormányt illeti a cselekvés joga, de inkább kötelessége, és itt most nincs helye feltételezéseknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés