Ezzel a jogkörrel én visszaélni nem fogok

2020. március 25. 16:00

Karácsony Gergely
Facebook
Csak olyan döntéseket írok alá, amelyek a közgyűlésen is többséget kapnának.

„Sok millió ember vette már tudomásul a világban, hogy a járvány legyőzése nagyobb részt azon múlik, képesek vagyunk-e együttműködni, képesek vagyunk-e a belátásra, a méltányosságra. Együttműködésből, méltányosságból, belátásból azoknak kell példát mutatni, akikre a járvány elleni védekezés elsődleges felelőssége hárul. Benne a magyar közélet szereplőire. Egyszer az életben, amikor tényleg nem kevesebb, mint az élet múlik rajta, legalább akkor mutassunk már példát.

A héten nem ülésezik a Fővárosi Közgyűlés, mert a nevében én hozok döntéseket. Ezt nem én akartam így, hanem ezt írja elő a számomra a törvény: »Veszélyhelyzetben a (…) fővárosi (…) közgyűlésnek feladat- és hatáskörét (…) a főpolgármester (…) gyakorolja«.

Nekem ehhez kell magam tartani. De ezzel a jogkörrel én visszaélni nem fogok, ezért egyeztetéseket folytatok a többséget adó frakciókkal, a független polgármesterekkel és az ellenzéki Fidesz-frakcióval is. Ezen egyeztetések eredményeképpen, csak olyan döntéseket írok alá, amelyek a közgyűlésen is többséget kapnának, és mindegyik esetében figyelembe veszem a Fidesz álláspontját is. Vigyázzunk egymásra, gyakoroljuk az együttműködés, a méltányosság és a belátás erényeit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És mi ez a korlát, mert én nem látom.

Ezb aztána jogi garancia. Ha ezt orbán mondaná, őrjöngene az ellenzék.

Tunya, gondoltad volna 10 évvel ezelőttről, amikor a Jobbikod nagy elánnal bejutott a Parlamentbe, hogy ma ott fogunk tartani, hogy Karácsony falloszát teszed a szádba?

Azóta tolod ezt a védjegyeddé vált szebb jövőt, bejött, ízlik?:)

Egyébként nekem nincs kifogásom ez ellen, különleges helyzet különleges cselekvést kíván, ezt csak a szardarab lipsik képtelenek megérteni, akik 10 éve már folyamatosan egy súlyos hipnózisban vannak, és képtelenek már kitörni az általuk felépített hamis világból, inkább beledöglenek, mint hogy engedjenek.

A hívő ellenzékiek el is hiszik ezt...

Akkor holnap gyorsan hívja össze a közgyűlést, van pár nap az újabb vészhelyzet kihirdetésig.

Kérdés: és hozhat-e egyszemélyi döntést NEM a vészhelyzettel kapcsolatban?

No, és akkor Rudolf Péter? Az akkor hogyan volt?

Karácsony nincs abban a helyzetben, hogy szavát adja bármire. Nem a saját maga ura.

Így igaz. Mi a határidő? Meddig lesz TEJhatalma?

Ez a teszetosza csetlő-botló jogköre annyi hogy mire posztolt a fészre pár cangás szelfit, addigra a Városgazda és cégei tele is voltak már Dobrevékkel.

Becsületes, jól eladható fizimiska, ez rendben van, ezért indították. De csak ennyi érdeme van, ha nem paríroz, úgy jár, mint Medgyessy. Nincs mögötte párt, csak egy egymással is marakodó gyülekezet. De hát ezt te is tudod,

"Csak olyan döntéseket írok alá, amelyek a közgyűlésen is többséget kapnának."

Pont ettől tartunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés