Deutsch Tamás: A LIBE eljárása elfogadhatatlan és felelőtlen

2020. március 25. 14:27
A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja elvárja, hogy az EP elnöke felemelje a hangját ellene – zárta levelét Deutsch Tamás.

Az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) sajtóközleményt tett közzé kedden, melyben Fernando López Aguilar szakbizottsági elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedési tervek miatti aggodalmát fejezte ki.

A magyar kormánypárti képviselők levelét aláíró Deutsch Tamás EP-képviselő közölte, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja teljes mértékben egyetért abban, hogy a demokratikus értékek és alapelvek védelmet élveznek válsághelyzetben is. Ugyanilyen fontos azonban, hogy az egyenlő és tisztességes bánásmód elve is védelemben részesüljön – emelte ki.

„Ha a LIBE bizottság úgy dönt, hogy megvizsgálja e vészhelyzetben alkalmazott intézkedések uniós joggal való összhangját, ezt minden tagállam esetében meg kell tennie, és nem szabadna csupán egyetlen tagállamot önkényesen kijelölnie” – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány veszélyhelyzeti intézkedéseinek meghosszabbítására irányuló javaslata tiszteletben tartja a jogállamiságot, és az egyetlen célja az emberi életek megmentése. Az Országgyűlés által követett eljárás teljes mértékben az alaptörvény által veszélyhelyzetre előírt szabályokon alapul. Arra is emlékeztetett, hogy különleges jogrend idején az Alkotmánybíróság zavartalanul működik. E jogállami garanciák szerves részei az alaptörvény vonatkozó cikkében foglalt különleges jogrendre vonatkozó rendelkezéseknek – tette hozzá.

A LIBE eljárása elfogadhatatlan és felelőtlen, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja pedig elvárja, hogy az EP elnöke felemelje a hangját ellene – zárta levelét Deutsch Tamás.

(MTI)

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a klasszikus önzetlen rosszindulat, haszna nincs ugyan belőle, de ahogy és ahol lehet, árt.

A LIBE produkálja a szokásos impotens emberjogi nyöszörgését. De kit érdekel?

Ebben az esetben már - figyelembe véve az elmúlt LIBE-akciókat Magyarország ellen - Deutsch Tamásnak hatásosabb lett volna egy egymondatos levelet írni az EP elnökéhez.
Ennyit: "A LIBE: bohócok gyülekezete, sokszoros bizonyítékát adta a ennek."

,, Nincsenek részletezve a keretek.,,

Az álhírt, a félrevezetést, a valótlanságot hogyan lehet részletezni?

A törvénytervezet szövegében csak annyi változás van, hogy kiemeli a vészhelyzet esetét és nem 1-3-ig bünteti, hanem 1-5 évig.

A büntetést pedig a bíróság határozza meg büntető eljárás keretében.

Azért ajvékolnak, mert eddig ellehetett kenni véleménynek. Amennyiben a módosítás jogerőre emelkedik ez meg fog szűnni. Így az álhír, valótlanság állítása nem lesz vélemény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés