Belső karantén

2020. március 25. 7:31

Szabó Zoltán Attila
168 Óra
„Tintánk egyre fogy, betűink dülöngélnek, Irén!”

„A mobiljától fényt kapó szőke a mellette ücsörgő hímneművel csetel. Két szót váltanak közben, így talán fölöslegesnek érzik a maszkot, viszont konstatálják, hogy mindketten ismerik a kódot. Élmény applikálva. (Ebből szerelem lesz?!) A bakfis ébredezik. Pihepuha kesztyűjével megérinti a leszállásjelzőt. Menni fog. Az alkesz utánaszól: „kicsicica…” A bakfis vállat von. Alászáll. Angyali látomás. Remélem, nem az utolsó.

Késő van. Az eső szitál. A szél erőtlen, noha tombolni vágyna. Az utcán a lázadó kamaszok kötelességből hangoskodnak. Nincsenek punkok, sehol a jólfésült utcazenészek. Nincsenek prostik sem. Lee van Cleef is elköltözött. Elvették rég a pisztolyát – zengené most Cseh Tamás. »Rocky meg kisimíttatta a pofáját. Talán a heréjét is kivasaltatta« – harsogja közben egy fáradhatatlan álhíroldal.

S közben mindenki ráncolja, egyre csak ráncolja. A homlokredőkben még mindig ledpacák, fénygerezdek. Rendben a trend, trendben a rend. A rendőrök, ha már végeztek a tévelygőkkel, keresnek maguknak egy nyugodt sarkot, ahol elüldögélnek a következő parancsig.

Március van, rideg tavasz.

A színházak bezártak. A mozik úgyszintén. A kocsmák olyanok, mint a gyógyszertárak: sürgősségi jelleggel fogadnak. A jelzőlámpák sárgára váltanak, a járókelők – hivatalos tiltás nélkül is – kerülik a párbeszédet, s már nem csoportosulnak. A kézfogás betiltva. Csók se csattan. Tartunk a légszomjtól, tartunk a karanténtól. Tartunk egymástól. Tartunk az éjszakától.

»Tintánk egyre fogy, betűink dülöngélnek, Irén!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy a nagy Karafiáth, jelen írásmű szerzője is főleg a mozik, kocsmák bezárása miatt érez olthatatlan fájdalmat. Érdekes látni, hogy az ellenzék szellemi holdudvarának mik jelentik az igazi veszteséget.

Te drága ember, íme, egy hevenyészett lista az "én művészeimről"... Kizárólag a köztünk lévőkről...
- Krasznahorkai
- Tarr
- Temesi
- Darvasi
- Szilasi
- Bereményi
- Szabó T. Anna

Mindnek szeretem a műveit. Függetlenül a vélt vagy valós politikai hovatartozásuktól. Eddig még mind megkímélt attól, hogy közzétegye elkeseredését a bezárt kocsmák, mozik miatt.

Idénymunka a mezőgazdaságban?


Nagyon kedvelem és nagyra tartom Márait, de ő sem volt tévedhetetlen,és elfogultságoktól mentes. Az adott szituációban talán még érthető is a kifakadása, de ma nekünk nem kellene méginkább szítani a feszültséget és magunkra húzni az antiszemitizmus vádját. Ez utóbbit megkapjuk a tiédhez hasonló bejegyzések nélkül is, de a mi dolgunk, hogy különbek legyünk.

Elfogyott a szesz és már részeg. Mi közöm hozzá?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés