Válságban a legfontosabb feladat a munkahelyek, a bérek és a kisvállalkozók védelme!

2020. március 24. 7:18

Molnár Csaba
Mérce.hu
Azt várjuk, el, hogy a kormány minél előbb átfogó költségvetési módosítást terjesszen elő.

„A járvány idejére moratóriumot kell hirdetni a hitelek mellett a rezsiszámlák fizetésére is, már csak azért is, mert ezzel elkerülhető a sárga csekkekkel való sorban állás.

Azt javasoljuk, hogy a kormány biztosítsa az alapvető élelmiszerek, egészségügyi eszközök, és a fertőtlenítőszerek áfamentes értékesítését, és rögzítse ezek árát a veszélyhelyzet idejére.

Emellett szükség lesz olyan intézkedésekre is, amelyek hosszabb távon támogatják a gazdaság működésének fenntartását, majd élénkítését. Ilyen lehet a hitelgarancia széleskörű kiterjesztése és automatikus biztosítása, a kis- és közepes vállalatoknak nyújtott, kamatmentes visszatérítendő támogatás, és egy a vállalkozásokba befektető állami tőkealap létrehozása.

A DK javaslatainak költségvetési fedezete első körben az állami kommunikációra szánt 150 milliárd forintos keret átcsoportosításával teremthető meg. Ugyanakkor ez kevés lesz, ezért azt várjuk, el, hogy a kormány minél előbb átfogó költségvetési módosítást terjesszen elő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerencsétlen! 2009-ben jól megvédtétek a munkahelyeket, a béreket és a kisvállalkozókat.
Ne az adjon tanácsot aki hozzájárult korábban a kormányzás elkúrásához.

Molnár Csaba tagja volt a Gyurcsány és Bajnai kormánynak is.
,,a második Gyurcsány-kormányból, az újonnan kialakított Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává, majd 2008 decemberében a lemondott Szabó Pál helyére nevezték ki közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterré. A Bajnai-kormányban a Miniszterelnöki Hivatalt vezető, a miniszterelnököt helyettesítő miniszteri posztot töltött be.,,

Gyurcsány bandája osztogat válságkezelési tanácsokat....
Ez valami paródia?

Az életünké esetleg? Csak úgy kérdem.

"Azt várjuk, el, hogy a kormány minél előbb átfogó költségvetési módosítást terjesszen elő."

Azt várjuk el, hogy végre befogjátok!

De jó, hogy szóltál! Szerintem ez rajtad kívül senkinek nem jutott volna eszébe. Na persze, a szintén nagyeszű főnököd kivételével.

Ezekkel zargatta 12 éve Molnár Ferit?

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés