Szijjártó: Több száz tonnányi, a védekezéshez szükséges eszköz érkezik még Kínából

2020. március 24. 19:14
„Ennyit a keleti nyitás szükségességéről és megalapozottságról” – írja Facebook-oldalán a külügyminiszter.

Több száz tonnányi, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszköz érkezik még Kínából – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Szijjártó Péter kedden fogadta Tuan Csie-lung kínai nagykövetet. A nagykövet hangsúlyozta, hogy Kína külön hálás Magyarországnak, amiért elsőként nyújtott segítséget Kínának a koronavírus-járvány kitörésekor. Kína pedig viszonozza a segítséget – tette hozzá.

A miniszter megköszönte Kína hozzájárulását ahhoz, hogy Magyarország sikeresen tudjon védekezni a koronavírussal szemben. Szólt arról, hogy már eddig is érkezett és a következő napokban, sőt hetekben is több repülőgépnyi szállítmányt vár Magyarország, amelyek több száz tonnányi védekezéshez szükséges anyagot fognak hozni Magyarországra Kínából.

Szijjártó Péter a találkozón hangsúlyozta: a kihívások nem csak arra jók, hogy leküzdjük őket, hanem arra is, hogy megtudjuk, kik az igazi barátok.

A miniszter a Facebook-bejegyzésében hozzátette: „ennyit a keleti nyitás szükségességéről és megalapozottságról”.

(MTI)

Összesen 331 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ferdeszeműek megfertőzik a világot a biológiai fegyverükkel, aztán megmentenek minket.
Éles Elméjű meg megköszöni.
Pfej!

https://www.facebook.com/29809..

A kici kínaiak ráírták a repülőben lévő dobozokra, hogy:

Hajrá Magyarország!
Magyarul!

Elvtársak, lehet gombot varrni!

A Kamarának - mint szakmai testületnek - nem a sajtóban kellene üzengetni, hanem az operatív törzsben lévő orvosok által gyakorolhatná érvei érvényesülését.
Nem pofázni, hanem tenni kell.

Csak csendesen jegyzem meg, a most bedőlni készülő gazdasági világrendet nem az extraprofitban érdekelt globális tőke hozta létre? Olvasta valaki a sok buta ellenzéki kommentelő közül Thomas L. Friedman, És mégis lapos a Föld című könyvét, azt már meg sem merem kérdezni, hogy angolul? De még magyarul sem....Csak böfögnek, sorjáznak a primitív jelzők a miniszterelnökre, a kormányra.

A 2008-as válságban a balliberálisok leszerepeltek, nem kicsit, nagyon, egy tehetségtelen csapat, súlyos károkat okoztak a nemzetgazdaságnak, az embereknek. S most ezek kiabálnak ki a pöcegödörből. meg a korlátolt szavazóik.

Amennyiben az Orbán kormány nem nyit kelet felé, még nagyobb lenne a baj. Ugye azt sem felejtjük, hogy a keleti nyitás csak nekünk volt tiltott gyümölcs, Soros magyar hangjai keltették ez ellen a hangulatot, akkor, amikor az USA-tól az olaszokig, a németekig mindenki az oroszokkal és a kínaiakkal üzletelt. Energetikában, mindenben, az olasz régiós gazdasági kamarák egymásnak adták a kilincset a Krímben, itthon meg Gyurcsányék az oroszok ellen uszítottak.

Azok ellen, akiket szellemi elődeik a végsőkig kiszolgáltak, de közben a kommunistákból kapitalisták lettek, s az új brüsszeli segget nyalták. Miként ma is Feri és Klárika, meg a többi hazaáruló balliberális csökevény.

Kína nélkül nem fog talpra állni az európai gazdaság. S nem vicces, hogy Itáliát a kínaiak segítik érdemben, meg az oroszok? Brüsszel meg teljesen lebénult, mindenre alkalmatlan vezetőivel egyetemben. S a sok hülye liberális jön az emberi jogokkal, meg egyéb jogi baromságokkal. Egy koronavírusos beteg vajon mitől rettegne jobban, Orbán diktatúrájától, vagy attól, hogy meghal az ellenzék obstrukciója, kicsinyes politikai pecsenyesütögetése okán?

Kérdezze meg már valaki az intenzíven, lélegeztetőgépen fekvő haldoklót, hogy számára mi a legfontosabb, a demokrácia - amit egyébként senki és semmi sem fenyeget -, a személyiségi jogok védelme, vagy az életben maradás esélye. Ki akar ma meghalni Gurcsányért? Tunyacsáp, Móka miki, s a társaik?

Kedves Bernike!

Azért ne legyél már ennyire közönséges, inkább vedd fel a miniszterelnöki beiktatásra készített kosztümödet, s nézegesd magadat a tükörben......

Ja... inkább várni kellene bambán... meg még várni... aztán felvenni a hitelt az IMF-től.

Ismerős történet?
A jelenlegi ellenzék főereje így kezelte a válságot... a nem kis részben maga által kreált válságot, azt is tegyük hozzá.

"Szijjártó: Több száz tonnányi, a védekezéshez szükséges eszköz érkezik még Kínából"
Brüsszelből meg ezt kaptuk:
"Magyarország tartsa tiszteletben az Európa Tanács alapvető értékeit: a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogokat."

Tudod Tunya, van két dolog

1. A demokráciában: Hiába van igazad, ha nem értenek egyet veled.
2. A diktatúrában: Hiába egyetértenek veled, akkor sincs igazad.

Kéne egy harmadik is, az arany középútra. De a jó ég tudja, mi lenne az.

Akkor miért írták rá kínaiul is?

Érted? Nem baj, ha nem, varrd csak a gombokat.

Feri korán hadrendbe állította primitív, Kalmopirinre sem érdemes csótányait......igaz nyolcvan felett már állítólag két óra alvás is elégséges. Szánalmasak vagytok mint emberek, egy normális hajléktalant többre becsülök nálatok.

Csatornapatkány vagy, az itt sorjázó pszichopata DK-s barátaiddal egyetemben......

Xiōngyálì jiāyóu ! :-)

匈牙利加油 !

(nick89nek szeretettel :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés