Kovács Zoltán: Káosz keletkezik abból, amit az ellenzék művel

2020. március 24. 14:40
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott az államtitkár.

Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap, videóüzenetében. A kommunikációs akciócsoport vezetője kiemelte: a koronavírus egy világjárvány. A vírus magyarországi terjedése miatt tizenegy nappal ezelőtt kellett bevezetni veszélyhelyzetet.

Kifejtette: már az elmúlt napokban több olyan intézkedést hoztak, mind az egészségügyben, mind a gazdaságban, a munkahelyvédelem területén, amelyek a magyar emberek védelmét, a magyar emberek érdekeinek védelmét szolgálják. Az Országgyűlés hétfőn kezdi tárgyalni a koronavírus elleni törvényt – mondta Kovács Zoltán.

Az ellenzék felelőtlen magatartása, amelyben elutasítják ennek a törvénynek az elfogadását, gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést” – fogalmazott. A kommunikációs akciócsoport vezetője szerint az ellenzék nem csak azt tenné lehetetlenné, hogy a jövőben időben tudjanak döntést hozni, hanem egyúttal veszélybe sodorja az eddig meghozott intézkedéseket is, mint például a munkahelyek védelmében bevezetett gazdasági intézkedéseket. Arra kérünk mindenkit, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben – szögezte le Kovács Zoltán.

(MTI)

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar nép alapjában véve józan, nem hinném, hogy bármiféle káosz következne be. Az hogy a politikusok még ilyenkor is huzakodnak, az nem befolyásolja azt, hogy a nép zöme követi a jogszabályokat. ( 2-3%-nyi renitens meg minden társadalomban akad)

"Kardinális 2020. március 24. 11:26 14 @Stenonis
Bár nem én szólíttattam meg, de válaszolok a kolléga helyett:

Az Alaptörvény 1. cikk i) pontja szerint az Országgyűlés "különleges jogrendet érintő döntéseket hoz." - E rendelkezés alapján az Országgyűlés igenis megállapíthatná a veszélyhelyzet végét, ha ezt a kormány nem tenné meg.

Az Alaptörvény 54. cikk (2) bekezdése szerint: "Különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható." - Ha e veszélyhelyzet elmúlt, de a kormány ezt nem nyilvánítja ki, sem az Országgyűlés nem teszi ezt meg helyette, mulasztásos alkotmánysértés valósul meg. Ebben a helyzetben az Alkotmánybíróság az Abtv. 46. § (1) bekezdése alapján: "... a mulasztást elkövető szervet - határidő megjelölésével - felhívja feladatának teljesítésére."

Válaszok:
Gregorius | 2020. március 24. 16:11

A főpolgármester hatalomátvételének van határideje? Nincs. A klíma-vészhelyzetnek van? Nincs. Akkor miről beszélünk?

Én aztán tényleg nem vagyok jogász, de tegnap első mérgemben átfutottam az Alaptörvényt. Nekem az 53 és 54 cikkelyekből az jött le, hogy a különböző rendkívüli helyzeteket más-más szervnek van joga kihirdetni és visszavonni és a "Veszélyhelyzet" esetében ez a Kormány. Aztán javíts ki, ha tévedek.

A kérdés nagyszerű, már én is akartam kérdezni! Szerintetek minek az
Orbánnak "teljhatalom", ha 2/3-a van? Látod b+ ilyen az, amikor a
riogatás mögött nincs az égvilágon semmi.

Ellenzék 51 %
Fityesz 49%

A fél ország az ellenzék mögött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés