Hová lett az EU?

2020. március 24. 10:35

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Brüsszelben pedig, ha részben home office-ból zajlik is, nem álltak le a fontos dolgok: kapott is kritikát Moszkva és Újdelhi.

„Határzárak, kijárási tilalom, minden ország a saját állampolgárait, a saját gazdaságát, a saját biztonságát menti. Különösebben egymásnak sem igazán segítenek, mert nem tudnak. Ahogyan arra Orbán Viktor is rávilágított tegnap reggeli nyilatkozatában: egészségügyi felszerelést ma keleten kell keresni, nyugaton nincs. Nem túl meglepő – de azért mégis elgondolkodtató – módon Olaszországnak is eddig leginkább Kína, Oroszország, sőt Kuba segített a legláthatóbban. Ez nyilván nem mindenkinek tetszik, de ha az olaszok arra várnának, hogy a minden miatt pattogó liberális jogvédők és az általuk elfogadhatónak minősített liberális demokráciák sietnek a segítségükre, túl sok okuk nem lenne a reménykedésre.

Amikor ilyen dolgok történnek, törvényszerűen pánikba esnek az európai egyesült államok hívei, nacionalista önzésről és egyebekről hadoválnak. Véleményük a migrációs válság idején sem volt azért túl népszerű, most pedig a valóságérzékelés teljes hiányáról árulkodik az ilyesmi.

Az Európai Unió nem hazudtolja meg önmagát. Von der Leyen és Charles Michel láthatóan igyekszik proaktív szerepet vállalni a válságkezelésben, a tagállamok segítségére sietni, de mindenki számára egyértelmű, hogy még nagyobb lenne a baj, ha bárki rájuk várt volna. Brüsszelben pedig, ha részben home office-ból zajlik is, nem állt meg az élet. Ilyen vészterhes időkben különösen szórakoztató azt olvasni, hogy az Európai Parlament Külügyi Bizottsága aggodalmát fejezi ki az oroszországi civil szervezetek helyzete miatt, az EU Külügyi Szolgálata pedig egyfelől mélyen elítéli, hogy Indiában 2012-ben négy férfi megerőszakolt és meggyilkolt egy diáklányt, másfelől viszont Indiát is megdorgálja, amiért őket ezért most felakasztották. Jó, hogy az ilyen, az európai embereket húsba vágóan érintő problémákra azért marad idő Brüsszelben!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért rólunk sem feledkeztek el
Bizottság ismertette egy rendeleti kormányzás korlátait
https://www.bruxinfo.hu/cikk/2..

"Nyugaton" elfogytak a készletek, mert annyi kell belőle, míg "keleten" már csillapodik a járvány, tehát már vannak felesleges készleteik.
Valaki szólhatna a Szabad Nép újságírójának, hogy mielőtt elkezd -az elvártak szerint- az EU-n rugózni, esetleg elkezdhetni logikusan gondolkodni.

Tudod, ha választani kell a parlament nélküli diktatúra és a parlamenttel rendelkező demokrácia közül, én inkább az utóbbit választom, mégha időnként tele is van a hócipőm a parlamenti képviselőkkel.

"Ilyen vészterhes időkben különösen szórakoztató azt olvasni, hogy az Európai Parlament Külügyi Bizottsága aggodalmát fejezi ki az oroszországi civil szervezetek helyzete miatt, az EU Külügyi Szolgálata pedig egyfelől mélyen elítéli, hogy Indiában 2012-ben négy férfi megerőszakolt és meggyilkolt egy diáklányt, másfelől viszont Indiát is megdorgálja, amiért őket ezért most felakasztották. Jó, hogy az ilyen, az európai embereket húsba vágóan érintő problémákra azért marad idő Brüsszelben!"

Világosan bemutatja az eunak nevezett gittegyletet. Tulajdonképpen egy pillanat alatt szétesett.
Jelenleg Csipkerózsika álmát alussza. Én meg csak azért aggódom, mi lesz a magyar, meg a lengyel jogállamisággal? Szegény Szargentini asszony rengeteg munkája kárba vész?

És szerencsére nem is neked...

Ezt a többesszámot engedd el, mert nem áll jól.
Én -a fajtáddal ellentétben- a saját és nem a más véleményét írom le.
Nekem nem kell, hogy megmondják, hogy kiről/miről mit gondolhatok, b+

Hova lett? A pokolba került, ahova való.
EU = Elcseszett Umbulda

Te azt se tudod, hogy működik az EU és így azt se, hogy működik Európa EU nélkül.
Visszatérnének a határok és a vízumrendszer és a munkavállalás külföldön engedélyhez lenne kötve. Ahogy az normális helyeken mindig is volt.

A koronavírus első áldozata az EU volt, csak még nem tudják ki ellen indítsanak hetes cikkelyt.

Az biztos, hogy sok mindent megvilágított. Elég baj, hogy egyesek csak a bajból tanulnak, illetve amint látjuk, vannak akik abból se.

Miért kíméljenek? Mert nem szeretsz tanulni tőlük (se)?

Tudod a diszlexia gyógyítható betegség, szóval ne add fel a reményt, hogy egyszer majd megérted amit írok.
Merthogy én soha nem mondtam/írtam, hogy "másé már nem szabad".
Csak rohadtul idegesít, hogy a hozzászólásom kapcsán többes számban írnak rólam.
Azért mert más csak odáig jut el, hogy a Habony-Médiaműveket szajkózza, azt gondolja, hogy másnak sincs saját gondolata.
(Amúgy ma már a neten magázódni modorosságnak számít. Ha nem tudod ez mi, guglizz rá.)

Anno Csermanek mellett is kitartottak az emberek...

Van aki meg másképp gondolja:
"...Az interneten a tegeződő hangvétel számít elfogadottnak. Itt valami olyanból indultak ki, hogy egy összetartó közösség tagjai vagyunk, ahol nem lényegesek az alá-fölé rendeltségi viszonyok – de ha számítana is, legtöbb esetben nem derül ki a kérdező neme, rang-ja, kora, ami alapján a magázódási protokoll lezajlana –. Továbbá ide szórakozni, pihenni járunk, nem dolgozni..."

Válaszok:
Negue | 2020. március 25. 11:49

"ide szórakozni, pihenni járunk,"
Valóban. Én nagyon jót röhögtem a nekem címzett utolsó válaszodon, pedig egyben tragikomikusnak is mondható. :D

Pontosan. Most látszik igazán, hogy ez a vízfejű birodalom egy pillanat alatt megszűnt. Néha még felébrednek Csipkerózsika álmukból, és rögtön Orbán jut eszükbe, persze egy jól irányzott hazai ellenzéki figyelmeztetés után. Nem nehéz megjósolni, ha egyszer véget ér ez a járvány őrület, rövid időn belül az eunak is vége lesz. Önmaga bizonyítja mostantól szükségtelenségét. Pedig lehetett volna jobb is. :(

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés