Védőmaszkokat ajándékozott egy kínai bank Magyarországnak

2020. március 23. 12:34
A China Construction Bank idén kezdené meg a működését Magyarországon.

Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank (Europe) S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt; az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.

A közlemény szerint a kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez. A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Guolit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon. A központi iroda támogatásával húszezer maszkot vásároltak, és azokat Magyarországnak adományozzák – írták.

Horpácsy Balázs, az ÁEEK főigazgató-helyettese szerint Kína fegyelmezett összefogással már túljutott a nehezén, Magyarországon viszont leginkább most van szükség az emberek összefogására és a védőeszközök nagyobb mennyiségű felhasználására – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs jelentősége, a tárgyakon 2 napnál tovább nem marad életben. Ergo ha fertőződött is az út közben a "karanténban" elpusztult a vírus. A több napig utazó postai küldemények nem veszélyesek.

Egy rakás rémhír van, ahol környező országok próbálják a másikra kenni azt, hogy miért nincs elég védőeszköz. A morváknál elterjedt az, hogy leállítottunk vagy félmillió maszkot, az olaszoknál meg az, hogy egy repülőgépnyi hasonló szállítmányt. Mindkettőt persze cáfolták, de innen látszik, hogy milyen zűr van a világban és ezek a hírek nem tőlünk származnak.

Pár napja valamit hallottam arról, hogy felszabadítanak jó néhány milliárd eurot az egyik alapból, amit még nem hívtak le. Azóta se kép se hang.

Erről is hallottam valamit és nagyon csodálkoztam.

Akadt bizonyosan néhány lomha, akik nem léptek időben. Állítólag ezt az összeget osztják majd szét a tagállamok között, mint virus segélyt.

A 20.000 is több, mint semmi. Nekünk nincsen eladó adriai szigetünk, mint a horvátoknak. Mert az az arab sejk, aki megvett egyet és nyaranta ott sütteti a hasát küldött vagy ötmillió maszkot.

Az angol nekem jó. Egyébként már rájöttem arra, hogy a kisebb nyelvekkel ( magyar, cseh, lengyel etc.) a Google nem nagyon foglalkozik, arra figyel csak, hogy az angol-magyar valamennyire működjön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés