Ragálypolitika

2020. március 23. 12:57
Az ellenzéki ragálypolitikát talán úgy tudnánk képszerűen leírni, hogy az elöl hazugság, hátul rosszindulat, középen pedig a kiméra. Együtt kell élni vele, mint Tóth Bercinek a TEJhatalommal.

„Az elmúlt napokban az ellenzék és a járvány, nem éppen szeplőtelen nászából új fogalom született: a ragálypolitika. Az ellenzéki ragálypolitikát talán úgy tudnánk képszerűen leírni, hogy az elöl hazugság, hátul rosszindulat, középen pedig a kiméra. Együtt kell élni vele, mint Tóth Bercinek a TEJhatalommal. (Bár Berci politikai aktivitását és újításait elnézve számára inkább az aludtejhatalom lenne a megfelelő.) Hogy miképpen is működik a ragálypolitika, azt bemutatnánk alább.

Még az általános ragálypolitikai agyviharból is jócskán kiemelkedő alkotást tett le, a messze világító HVG pixeleire, »Karantén mindörökké« címmel, a nagy kedvencem, Gombperec, a hidegló. A mű tökéletesen alkalmat nyújt a ragálypolitika működésének, tartalmának és mondanivalójának illusztrálására.

Zárójel. Emberünk Ónody Tamás álnéven látta meg a napvilágot. E néven aztán a belvárosi SZDSZ vezetője lett és fényes politikai karriert futott be. Először Kóka János famulusa és pannon pumájának idomárjaként, később pedig a rossz emlékezetű Horváth (Wertheim) Ágnes egészségügyér kórházi páncélszekrényeinek őreként tette a dolgát és elismerésreméltó szorgalommal ártott, ahol tudott. Ágival annyira összemelegedtek, hogy közös céget is gründoltak Health-Capital Zrt néven. Roppant sikeres céggel állunk szemben, hiszen az utolsó beszámoló szerint, mind a bevétel, mind pedig a kiadás elérte a nullát, megvalósítva ezzel a költségek és kiadások oly kívánatos egyensúlyát. E sikeres üzleti karrier mellett aztán – valamely csak általa ismert oknál fogva – felvette a Gombperec nevet és hidegló, akarom mondani: »újságíró« lett a HVG-nél. Kell még mondanom valamit, Ildikó? Zárójel bezárva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

RagáJpolitika és teJhatalom: balra a második aLYtó!

Azert ne vicceljuk el a dolgot, a korhazi szefek most jol megfognak a virusokat is, jol agyonbezarhatnank oda oket. Mar nem is mi, hanem az automatak, amiket szinten Wertheim Agnes asszony allitott volna rendszerbe.
A szelsoseges baloldali halozatokon is jol felismerheto, tanulmanyozhato a balragaly terjedes. Es nem matol, tegnaptol, hanem tizenevek ota. Eleg elovenni a peticioikat (szuperterjesztok), az ide beiro eszmetlen tarsaikat (egyszeru, mezei terjesztok).

Más hasonló tollával ékeskedsz, trollocska? Hogy repül a kismadár? X

Szegény emeszpéseknek még mindig meggyűlik a baLYuk a heJesírással.....Talán csak beszélniük kellene, egyrészt arra senki nem figyel, másrészt, úgy nem látszanak a helyesírási hibák!

Most jobban ráérnek, így kiteljesedhetnek! :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés