Mégis miért hinne bárki Kína koronavírus-statisztikáinak?

2020. március 23. 22:49

Helen Raleigh
The Federalist
Peking hatalmas propagandagépezete csak nehezen tudja beadagolni pozitív üzeneteit a kínaiaknak.

„Akik ismerik a KKP történetét, jól tudják, hogy Hszi nem azért ment Vuhanba, hogy megnézze, hogy mennek a dolgok. A látogatása jelzés volt. Azt jelentette, hogy attól a naptól kezdve minden, vuhani járványról szóló hírnek pozitívnak kell lennie, és valós vagy kitalált előrelépést kell mutatnia. 

Nem meglepő módon a látogatása óta az állami média halmozza a riportokat arról, hogy mennyivel jobb lesz az élet, és hogyan térnek vissza a dolgok a rendes kerékvágásba Vuhanban és Kína más részein. Most azt mondják, nincsenek új fertőzések Kínában.

Az állami tulajdonú, és a KKP szócsöveként szolgáló Hszinhua egekig magasztalta Peking »egységes és rendkívül hatékony irányítási rendszerét«, ami »átláthatósággal, gyors aktiválódással és tartományi szintű testreszabhatósággal« lehetővé tette, hogy az ország »hatékonyan megállítsa a halálos vírus terjedését« alig két hónap alatt. Az igazság viszont az, hogy ha vannak új esetek, a helyi hatóságok nem merik jelenteni őket Hszi látogatása után.

De most Peking hatalmas propagandagépezete csak nehezen tudja beadagolni »pozitív« üzeneteit a kínaiaknak. Az embereket felizgatta, hogy Peking milyen hitványan kezelte és kommunikálta le a járványt. Sok kínai ember, ideértve néhány, állami médiában dolgozó újságírót is, egyszerűen nem veszi be többé a kormány hazugságait.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És miért ne hinne?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés