EU-tisztviselői karrierprogram az NKE-n

2020. március 24. 8:19
A Nemzetek Európája Karrierprogram keretében megvalósuló képzésre május 15-ig lehet jelentkezni.

2020 szeptemberében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Igazságügyi Minisztériummal együttműködésben képzést indít azzal a céllal, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. A Nemzetek Európája Karrierprogram keretében megvalósuló képzésre május 15-ig lehet jelentkezni.

A karrierprogram információnyújtással és szakmai képzéssel segíti és támogatja, hogy minél többen tudjanak megfelelni az Európai Személyzeti Hivatal nyílt versenyvizsga követelményeinek. A résztvevők számára a sikeres versenyvizsga egy élethosszig tartó, biztos karrierutat jelenthet az Európai Unió intézményeiben.

Prőhle Gergely, a program igazgatója, a Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője elmondta, hogy a Karrierprogram egy legalább másfél évtizedes hiányt pótol az uniós karrierépítést célzó képzés megteremtésével. Fontos cél, hogy minél több olyan magyar szakember vegyen részt az EU intézményeinek munkájában, aki a hazai körülmények ismerete mellett képes a közös európai célok érdekében is tevékenykedni. A program egyúttal azok számára is nélkülözhetetlen ismereteket nyújt, akik európai uniós fókusszal a hazai államigazgatásban dolgoznak. 

A program igazi mérföldkő az európai uniós karrierre készülők támogatásában, hiszen egyszerre kínálja az elméleti ismeretek elmélyítését és a gyakorlat első kézből, szakemberek útján történő átadását. A programban a szakismereti tárgyak mellett a készségfejlesztés és a szakirányú nyelvismeret fejlesztése áll a középpontban. A képzés időtartama 6 hónap, az órarend figyelembe veszi a munka mellett tanulni vágyók lehetőségeit. A képzésben való részvétel térítési díjmentes, a tananyag ingyen hozzáférhető.

A féléves képzésre 2020. május 15-ig lehet pályázni. További információ a programról ide kattintva érhető el.
 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés