Demokrácia karantén alatt

2020. március 23. 21:35

Peter Münch
Süddeutsche Zeitung
Orbán szisztematikusan kiüresítette a demokráciát, és ezt a törvénytervezetet sem lehet máshogy értelmezni, mint a korlátlan hatalom megszerzésére irányuló törekvést.

„Tudvalévő, hogy ezekben az időkben sokhelyütt masszívan korlátozzák a szabadságjogokat. De a működőképes demokráciákban még bízhat abban az ember, hogy ez a vírus elleni küzdelmet szolgálja, és az aktuális rendkívüli állapot után minden visszatér a régi kerékvágásba. De Magyarországon Orbán kezdettől fogva arra használta a korona-válságot, hogy alátámassza az általa kitalált »logikus kapcsolatot« a migráció és a vírus terjedése között. Az elmúlt években olyan szisztematikusan üresítette ki a demokráciát, hogy a koronavírus miatti vészhelyzetről szóló törvénytervezetet sem lehet másként értelmezni, mint a korlátlan hatalom megszerzésére irányuló törekvést.

Orbánt már jó ideje »Viktátornak« csúfolják az ellenfelei. És most ismét megerősíti a legszörnyűbb gyanúkat. Ezekben a ködös időkben zord módszerekhez nyúl – és az EU-ban senkinek sincs ereje energikusan ellenállni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lényeg, hogy Türingiában érvényesült mind a demokrácia, mind a jogállam, így van idő Magyarországért aggódni Németországból.

A magyar ballib meg a nemzetközi sajátjait is átveri. Majd rájönnek.

"Nem lehet másképp értelmezni"? Ugyan már! Orbánék alkotmányos-demokratikus keretek között ragyogóan szervezik a vírus elleni védekezést. Ilyen kézenfekvő a helyes értelmezés, kedves liberális-stupid Süddeutsche publicista

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés