Cseh EP-képviselő tiltakozik a magyar veszélyhelyzetet meghosszabbító törvényjavaslat ellen

2020. március 23. 11:06
Radka Maxová Ursula von der Leyen bizottsági elnök fellépését sürgeti a magyar veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatos törvényjavaslat ügyében – értesült a Mandiner.

Andrej Babis cseh miniszterelnök ANO pártjának a liberális Renew Europe EP-frakcióhoz tartozó, a Momentummal egy frakcióban ülő képviselőnője, Radka Maxová levelet intézett az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez – értesült lapunk.

A levélben Maxová kifejti aggodalmait annak kapcsán, hogy a magyar Országgyűlésben olyan törvényt fogadhatnak el, ami határozatlan ideig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, és felhatalmazná a kormányt, hogy „a veszélyhelyzetben – a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvényben meghatározott rendkívüli intézkedéseken és szabályokon túl – az állampolgárok élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat” – áll a magyar törvényjavaslat szövegében.

Maxová szerint a változtatások megszüntetnék a fékeket és ellensúlyokat, aláásnák a jog uralmát, a demokratikus értékeket és az alapvető jogokat. A cseh EP-képviselő szerint bármilyen hasonló változtatás csak szükséges és arányos mértékben történhet meg, és csak ideiglenes jellegű maradhat. 

A cseh politikus ezért felszólítja az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen párbeszédet a magyar kormányzattal, hogy olyan rendkívüli szabályozások szülessenek, amik beleférnek a jog uralmának és a demokratikus elveknek az európai szterderdjeibe.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, még csak az kéne, hogy föntről mondják, meg milyen eszközöket használjunk a járványvészhelyzet idején. Ez tényleg mindennek az alja.

Szegyeld magad, szarrakasnak nevezni az orszagot, van bor a kepeden!
Elhatarolodom toled, te nem szajmaszkot hanem szemellenzot viselsz..

Minden alkotmányos, demokratikus, jogszerű rend szerint történik!

Az egész EU menjen a francba, amikor az olaszokat oroszok, kubaiak és kínaiak segítik ki. Nincs átfogó védekezés, csak az egyes államok tudnak bármit is tenni. Egy kalap szart ér ez a gittegylet, amelyik még ebben a helyzetben is a liberális diktatúrát nyomná abban reménykedve, hogy Magyarországot így megbéníthatja a járvány. Kimondom: az EU ezreket áldozna fel a járványban, hogy Orbánt megbuktassa erre egyszer még vissza kéne térni, mert ez kísérlet a tömeggyilkosságra.

Neked persze nem mondták el, hogy a kommentjeiddel ezt kéne elősegítened.

Hagyjuk, hogy ti nevessetek és dörzsöljétek a tenyereteket, hogy pár ezer halott árán sikerült Orbánt megbuktatni? Mert erre megy ki a játék, működik a tíz éves frusztráció, hogy a temérdek pénz, ami erre fordítottak, nem hozott eredményt. Remélem, hogy a most meghozandó törvény megtiltja a "civil", de külföldi zsoldosok szarkeverését, szabotázsait.

Nem a járvánnyal foglalkoznak! Amikor az olaszok segítséget kértek, mind kzssolt. Most meg kik segítenek az olaszoknak?: oroszok, kínaiak és kubaiak. Nem csodálkoznék, ha a vírus után az olaszok elgondolkodnak, hogy erdemes-e bent maradniuk?

Maxova talán ismeri Truman elnök megjegyzését:
"When you have an efficient government, you have a dictatorship."

"Maxová szerint a változtatások megszüntetnék a fékeket és ellensúlyokat, aláásnák a jog uralmát, a demokratikus értékeket és az alapvető jogokat."
Jó, jó, de ha csak most, ezek szüntetnék meg a demokratikus értékeket, akkor:
MIRE ALAPOZTÁK A 7-ES CIKKELY SZERINTI ELJÁRÁST MAGYARORSZÁG ELLEN?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés