Megvédte Magyarországot a WHO a koronavírus tesztek ügyében

2020. március 20. 10:11
Az Egészségügyi Világszervezet álláspontja szerint jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel – közölte a szervezet magyarországi irodavezetője  a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Ledia Lazeri szerint az új számok azt mutatják, hogy a hatóságok teszik a dolgukat, képesek észlelni az új eseteket, és tesztet végeznek, ha szükséges. „Pánikolás helyett nyugalmat kell meríteni ebből” – értékelt. Elmondta: a WHO napi kapcsolatban áll az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, és kölcsönösen megosztják egymással az információkat, a WHO gyakorlati ajánlásait és a magyar kormány által tett intézkedéseket.

A WHO szakértői elkötelezetten dolgoznak az útmutatókon, amelyek alapján a tagországok megalapozott döntéseket hozhatnak - tette hozzá. Ledia Lazeri mérföldkőnek nevezte, hogy Kínából az elmúlt 24 órában nem jeleztek új megbetegedést, ez ugyanis azt mutatja, hogy ismerni a járvány megfékezésének útját. „Jelenleg a járvány epicentruma Európa, de a vírus terjedésében különbségek vannak az országok között. Arra kell számítani, hogy a számok tovább nőnek majd, azt viszont nem tudni, mekkora ütemben” – mondta, kiemelve: Magyarországon volt idő tanulni és levonni a következtetéseket az olasz esetből. Szerinte az Európa-szerte látható intézkedések képesek lesznek megfékezni a járványt, és lehetővé teszik, hogy a járvány alacsonyabb esetszámmal érje el a csúcspontját.

(MTI)

 

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, Gyurcsány maga mondta. Mert ő ért ehhez. Ehhez is ért! Milyen adatok alapján mondod, hogy tesztelni kellene? Vagy mert ez a véleményed, és egy balliberális véleménye ab ovo tény is egyben?

miért is?
még dél-koreában sem tesztelték a teljes lakosságot. de felkutatják azokat, akikkel a koronavírusosok találkoztak, és őket igen. ahogy azokat is, akiknek tüneteik vannak.
ez az, ami magyarországon nem igazán megy, de legalábbis egy hete még nagyon nem ment.
és mivel teljesen átláthatatlan az egész folyamat, ma sem tudjuk eldönteni, hogy jól megy-e.

ezekről szóltak az eddigi cikkek is:
https://index.hu/belfold/2020/..
https://index.hu/kulfold/2020/..
https://444.hu/2020/03/15/tudo..

Az ATV nevű gyűlöletkanálison szünet nélkül ez megy, ez sincs, az is hiányzik, - HA NEM, AKKOR hiányozni fog! - ÉSa megoldás: TESZT, TESZT, TESZT.
Mellesleg, az USA-ban egy teszt ára: 1400 dollár, kb. 500 ezer Ft.

Szerinted azt, amit egy 3341 lakosú kisvárosban meg lehet szervezni, az megy egy tízmilliós országban is? Amúgy áruld el, melyik ország követte ezt a példát?

Elképesztő, mennyi hülyeséget össze tudtok hordani, csak azért, hogy politikai kedvenceitek betevő falatja 2022-ben is biztosítva legyen. Akár az országot is odadobnátok a járványnak azzal, hogy kikezditek, hiteltelenítitek, vagy akár lebénítjátok a védekezésért felelős szerveket. Varga Damm Andrea például nem szavazná meg a vészhelyzet meghosszabbítását. Te mint bennfentes, áruld már el, mit várhatunk ettől?

Jól van, Péter 20-30%-ban ül, amit mondasz.
Ezek szerint nem olvasol, nem hallasz demokratikus médiatermékeket.
mert ott fennakadttűszerint ez ment:
Teszt, teszt, teszt...

llnnhegyi-nek is: Kb. 95%-ban felfogom, amit mondasz és elfogadom, hogy igazad van.
de az is tény: a WHO - legalább egy szegmensben - megdicsérte Magyarországot, ezt be vitassad.

Ebben határozottan egyetértek veled.
A bal-lib mesterien alkalmazza a kifárasztás-hergelés, magyarul a profi szintű tudatos provokációt, amire Orbánék ugranak, sajnos sokszor "vicsorítva", ahelyett, hogy belátnák: itt nem lehet győzni, azóta, hogy megvolt az első halott és teljesen figyelmen kívül hagynák a szemétkedést.
Sokkal nagyobb - HATÁROZOTT - higgadtságra lenne szükség részükről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés