Donáth Anna esete a fajsúllyal

2020. március 20. 10:03
Érzik a súlyát annak, hogy Donáth Anna azonnali távozásra szólítja fel Gulyás Gergelyt?

Lemondásra szólítja fel Gulyás Gergelyt Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője. Mint fogalmaz: „Gulyásnak távoznia kell, most”, mert szerinte „Gulyás Gergely nem bírja el azt a mentális terhet, amit járványveszély idején az ország tájékoztatása jelent”

Gondolom, érzik a Donáth-posztban rejlő komikumot. Az Európai Parlament kétségkívül fontos fóruma az EU-s politikának, ugyanakkor nem tudom nem megjegyezni, hogy részint politikuselfekvőnek szolgál. Nem épp az EP a leghatékonyabb döntéshozó testület a kontinensen – amiért hálát is adhatunk, ha ugyanis az EP-nek kellene a gyakorlatban törvényeket hoznia Európára, szerintem kő kövön nem maradna. 

Na most, Donáth Anna Momentuma egy negatív kampányra alakult meg és azáltal tett szert ismertségre – ez volt a NOlimpa. A párt ennek ellenére nem jutott be a parlamentbe 2018-ban, viszont küldhetett két képviselőt az EP-be tavaly tavasszal.

Kezdő párt, kezdő politikusokkal, akik eddig nem viseltek közhivatalt, közfelelősséget. Kétségtelen, hogy ezzel a teherrel minden kezdő politikusnak és pártnak meg kell birkóznia – de attól még igaz. 

És akkor a Budapest, Brüsszel és Strasbourg között repkedő, intézményt soha nem vezető Donáth Anna jól megmondja, hogy Gulyás Gergely, aki a magyar közigazgatás számos ágát irányító Miniszterelnökséget vezeti, és akire Donáth-tal szemben egy EP-képviselői széken való üldögélésnél kissé nagyobb felelősség hárul, monnyonle, mer' nem bírja a „mentális terhet”. 

Egy baloldali ismerősöm azt mondja: „azért ilyenkor jó, hogy az Orbán kormányoz”. 

Mi meg cserébe elképzelhetjük, milyen lenne, ha Donáth Anna kormányozna.

 

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a Fidesz éppen most nyeri meg a 2022-es választást. Amit az ellenzék meg éppen elveszít. Mindkettő ugyanazzal. A válsághelyzetben mutatott teljesítményével.

Donáth azon sajnálkozott, hogy nem magyar az első korona-fertőzött. Takarodjon a közéletből!

Ez már igaz. Hacsak nem a Kétfarkú Kutyapárt nyer. Mert akkor lesz örök élet. Meg ingyen sör is.

A házikaranténokat a rendőrség ellenőrzi. Gondolom, Majtényi és társai legnagyobb bánatára, mert így az egyéni szabadságjogok sérülnek...

Ezt a redvás kurvát már akkor utáltam, amikor azt sem tudtam, hogy a
világon van, csak az apja álszent pofáját láttam a parlamentben.

Kedves négyéves, az igazi médiák a hirdetőikből élnek. Ha azok érdekeit megsértik, akkor mehetnek a levesbe. Ezért inkább nem sértik, hanem hazudnak vagy elhallgatnak.

Rosszabb. Folyamatosan weyerbélázik, azaz ekézi Magyarországot, napi szintű pártpolitikát folytat, mintha bele sem gondolna abba, hogy ez mennyire árthat Magyarország nemzetközi megítélésének (dehogynem gondol bele, csak a "minél rosszabb, annál jobb" elvet követi)
Ráadásul korábban a baloldal mondta azt, hogy az EU-s szervekbe nem szabad bevinni a pártpolitikát.

Arról már nem is szólva, hogy folyamatosan magyar kisebbségi érdekek ellen lép fel, volt vátrás román képviselőt támogat. Szóval ezt már kimondottan hazaárulásnak lehet nevezni.

Feketét elnézve, ők hatalmon még rosszabbak lennének, mint Gyurcsányék, pedig az is mélyen Hornék alatt volt. Úgy tűnik, baloldalon a rosszat csak a még rosszabb tudja váltani.

Donáth Anna miért nincs karanténban?

Nem tudom, megfigyelted-e, de mindegyik ellenzéki párt ezt csinálja. Aki nem, az meg a hírekbe sem jut el. Ez egy megoldhatatlan paradoxnak tűnik, ami lassan egy évtizede tart az ellenzék számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés